Anketa o jelovniku kada bude promijenjen

Škola „Sergije Stanić“ nedavno je zaključila ugovor o poslovnoj saradnji sa Institutom za javno zdravlje, kojim je predviđena izmjena jelovnika i izrada novih receptura za obroke iz đačke kuhinje
2 komentar(a)
đačka kuhinja otvaranje, Foto: Gov.me
đačka kuhinja otvaranje, Foto: Gov.me
Ažurirano: 17.04.2017. 19:16h

Anketa, koja će pokazati da li su djeca i roditelji zadovoljni užinom, koju dobijaju iz đačke kuhinje Škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, biće sprovedena nakon uvođenja novog menija.

Sprovođenje ankete, krajem prvog polugodišta ove školske godine, koje je ranije najavljeno, nije realizovano. Sekretarka škole „Sergije Stanić“ Bojana Radonjić, kazala je da je anketa spremna, ali da je odlučeno da zbog planirane izmjene jelovnika ona bude sprovedena po uvođenju novog menija.

Škola „Sergije Stanić“ nedavno je zaključila ugovor o poslovnoj saradnji sa Institutom za javno zdravlje, kojim je predviđena izmjena jelovnika i izrada novih receptura za obroke iz đačke kuhinje.

„Izmjene će ići u pravcu uvođenja zdravijih namirnica odnosno sirovina, prije svega uvođenje integralnog i crnog brašna u proces proizvodnje peciva, više voća, zatim izmjene gramaže u zavisnosti od uzrasta učenika, odnosno korisnika užine“, saopštila je Radonjićeva.

Iz škole je najavljeno da će hranu iz novog jelovnika djeci dostavljati od septembra 2017. godine.

„Izmjena menija se mora sprovesti planski i precizno da bi se na osnovu plana izmjena mogao sačiniti i plan nabavke namirnica“, pojasnila je Radonjićeva.

Distribucija hrane iz đačke kuhinje krenula je početkom tekuće školske godine.

Bonus video: