Uskršnji-Vaskršnji bazar u Herceg Novom: Izloženi unikatni radovi

Na štandu NVO Mladi Romi predstavljen je nakit koji su radile žene u radionici „Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena"
176 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2017. 13:23h

Na trgu Nikole Đurkovića u centru Herceg Novog danas je organizovan Vaskršnji-Uskršnji bazar na kome su izloženi unikatni radovi, uglavnom žena iz Herceg Novog.

Nevenka Vujičić iz Organizacije žena Herceg Novi koje je organizator bazara kaže da su imali namjeru da obogate ponudu na trgu i pokažu kreativnost žena.

Neda Fanfani izložila je vaze i saksije rađene od kamena, ali i fotografije njenog sina Slavena Fanfanija koji živi i radi u Beču i slikama sa motivima iz Boke „liječi“ nostalgiju zan rodnim krajem.

Smilja Dželebđić redovna ja na svim izložbama i manifestacvijama na kojim se predstavljaju svi kjoji nešto sami stvaraju i kreiraju. Tehnikom dekupaža oslikava razne upotrebne predmete, a ova godine izložila je zanimljivo urađena uskršnja jaja.

Članovi NVO Nova šansa u Novom izložili su lijepe uskršnje korpe različitih oblika i boja. Kažu da im za izradu jedne korpe treba četiri dana, ali da im rad u društvu ne pada teško .

Na štandu NVO Mladi Romi predstavljen je nakit koji su radile žene u radionici „Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena", koje su prošle obuku za izradu unikatnog nakita od različitog materijala.

„Sada predstoji radionica u kome će žene učiti kako se vodi firma, kako bi se osamostalile i nastavile da rade. Obukom je obuhvaćeno 26 žena iz Herceg Novog, Tivtas i Kotora, od kojih su polovina Romkinje", kaže Mehmet Beriša iz NVO Mladi Romi.

Porodica Radman iz Ratiševine izložila je domaći med i preparate od meda i ljekovitog bilja .

Galerija

Bonus video: