Podgorica: Posječeno nekoliko borova na gradilištu

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili da li su upoznati sa sječom stabala i da li će obavezati investitora da za svako uklonjeno drvo, posadi po tri nova
119 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2017. 11:22h

Iako su iz kompanije "Fab Live" juče "Vijestima" saopštili da nijesu sjekli stabla na lokaciji za gradnju novog stambeno-poslovnog kompleksa u centru grada u Ulici Stanka Dragojevića, novinari su vidjeli da je uklonjeno nekoliko borova.

Novinar "Vijesti" vidio je u nedjelju, kada je započeta priprema terena za izgradnju budućeg kompleksa, kako na kamion tovare ostatke nekoliko borova.

Prije dva dana posječen je i jedan bor star nekoliko desetina godina, na fotografijama snimljenim u ponedjeljak vidi se to drvo, ali na jučerašnjim ga nema.

Na fotografijama se vide i ostaci posječenih borova, odnosno panjevi.

"Na lokaciji na kojoj smo započeli objekat je bio parking, a ne park. Lokacija je vlasništvo firme i Detaljnim urbanističkim planom je predviđena izgradnja objekta", saopštila je ovlašćena predstavnica kompanije Nela Anđušić.

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili da li su upoznati sa sječom stabala i da li će obavezati investitora da za svako uklonjeno drvo, posadi po tri nova. Prilikom pripreme terena za izgradnju zgrade "Zetagradnje" u Ulici Vasa Raičkovića u parku preko puta Građevinske škole, 2015. je posječeno 14 čempresa starih preko 50 godina.

Radnici "Zelenila" su tada umjesto njih posadili 42 stabla u krugu Univerziteta Crne Gore, a tada su nadležni saopštili da će za svako posječeno drvo, posaditi tri nova.

Anđušić je saopštila da na lokaciji između Moskovskog i Milenijum mosta grade stambeno-poslovni objekat, sa hotelom u jednom dijelu, a radiće po fazama.

"Započeta je prva faza (podzemne garaže) u skladu sa građevinskom dozvolom koju je izdao Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine“, saopštila je Anđušić.

Površina cijelog kompleksa, kako je navela, biće 17.500 metara kvadratnih.

Galerija

Bonus video: