Uspjeh Nađe Grdinić na takmičenju u Sarajevu

Festival se održava od 2011. i jedini je te vrste u Bosni i Hercegovini, a ima za cilj „razmjenu znanja, prakse i iskustava, kao i upoznavanje s lokalnim i svjetskim tokovima savremenog gitarističkog obrazovanja i koncertne prakse“
151 pregleda 2 komentar(a)
Nađa Grdinić, Foto: Privatna arhiva
Nađa Grdinić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.04.2017. 09:23h

Učenica kolašinske Škole za osnovno muzičko obrazovanje (ŠOMO) Nađa Grdinić osvojila je drugu nagradu na nedavno završenom 6. Sarajevo internacionalnom guitar festivalu (SIGF).

Nakon prethodnih takmičenja i festivala u Novom Sadu, Bečeju i Tivtu, Nađa je samo potvrdila kvalitet i rezultate koje postiže zajedno sa nastavnicom Milenom Vračarić.

"SIGF je ove godine okupio brojne svjetske gitariste, a Nađa je, pored takmičenja, imala prilike i da učestvuje na majstorskim radionicama, ali i na koncertima u okviru festivala. Nagrada je vrlo vrijedna za našu školu, a za Nađu, svakako, značajno iskustvo i ohrabrenje za dalji rad mlade gitaristkinje“, kažu u ŠOMO.

SIGF je održan je u okviru obilježavanja Dana grada Sarajeva.

Festival se održava od 2011. i jedini je te vrste u Bosni i Hercegovini, a ima za cilj „razmjenu znanja, prakse i iskustava, kao i upoznavanje s lokalnim i svjetskim tokovima savremenog gitarističkog obrazovanja i koncertne prakse“.

Na SIFG ove godine su nastupili gitaristi Srđan Bulat, Sanel Redžić, Christopher Ladd i Margarita Escarpa i orkestar “102 gitarske žice”.

Bonus video: