Članovi IO TO Budva; Krapović tajno i nelegitmno sazvao Skupštinu

Iz TO Budva su naveli da su saradnici i lično Krapović insistirali da mediji ne prisustvuju sjednici
207 pregleda 10 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Dragan Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.04.2017. 15:00h

Članovi Izvršnog odbora Turističke organizacije Marko Vuković, Milan Tičić i Radovan Radoman optužili su gradonačelnika Dragana Krapovića da je suprotno Statutu i Poslovniku, zakazao Izbornu skupštine te lokalne turističke organizacije.

Krapović je za četvrtak (13. aprila) zakazao sjednicu Skupštine TO, na kojoj će biti smijenjen dosadašnji i izabran novi Izvršni, kao i Nadzorni odbor TO. Time nova gradska uprava stiče mogućnost da postavi svoga kadra za vršioca dužnosti direktora, imajući u vidu da se aktuelna direktorka TO Budve Jelena Rađenović nalazi se na porodiljskom bolovanju.

„Suprotno Statutu i Poslovniku o radu TO, predsjdnik Opštine Krapović sazvao je takozvanu izbornu skupštinu, što je suprotno ovlašćenjima i procedurama, jer je 13. maja 2016, u skladu sa Statutom i Poslovnikom legalno i legitimno izabrana Skupština To Budve za mandatni period 2016.-2020. Krapović je pozivao i određena lica koja nisu članovi Skupštine TO i koja ne mogu legitimno odlučivati i učestvovati u radu. Sasvim sigurno , sve u cilju postizanja svojih političkih ciljeva“, navodi se u pismu članova Izvršnog odbora dostavljenom medijima.

Oni su naveli da su saradnici i lično Krapović insistirali da mediji ne prisustvuju sjednici.

„Sjednica je zatvorena za javnost , iako po Statutu i Poslovniku ona mora biti javna i otvorena za medije. Kao što smo do sada uvijek radili , pozivamo medije , ukoliko se plan Krapovića i njegovih saradnika ostvari, da prisustvuju pravnom nasilju, sjednici na kojoj je planirana smjena člčanova Izvršnog i Nadzornog odbora, koji su podjsećanja , izabrani 2014. ma mandat od četiri godine“, navodi se u pismu.

Bonus video: