Oaza: Inkluzivni dan na gradskom trgu u Bijelom Polju

Sekretarka Udruženja ,,Oaza” Rasema Hekalo kazala je da se manifestacija Dan inkluzije realizuje u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje i da na trgu okupljeni svi akteri koji su uključeni u razvoj inkluzije
202 pregleda 1 komentar(a)
Nemša Omerhodžoć, Foto: Jadranka Ćetković
Nemša Omerhodžoć, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 12.04.2017. 14:06h

Inkluzivni dan pod motom “Ne odustaj, nastavi“ održan je danas na gradskom trgu u Bijelom Polju, u organizaciji Udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju „Oaza“.

Potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić je kazala da je Opština Bijelo Polje uvijek otvorena za saradnju sa svim institucijama i nevladinim organizacijama za ove i slične aktivnosti i da je Opština Bijelo Polje u prethodnom periodu realizovala sedam lokalnih planova akcije, koji se tiču života ranjivih grupa.

„Tim za izradu Lokalnog plana akcije za socijalnu inkluziju uradio ovaj plan za period 2017-2021 godina. Ovaj Tim je sastavljen od ljudi, koji imaju znanja i iskustva. Smatramo da smo uradili dobar akcioni plan, za koji očekujemo da će biti usvojen na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine Bijelo Polje, da bi smo što prije krenuli sa realizacijom svih planiranih aktivnosti, „ kazala je Omerhodžić.

Sekretarka Udruženja ,,Oaza” Rasema Hekalo kazala je da se manifestacija Dan inkluzije realizuje u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje i da na trgu okupljeni svi akteri koji su uključeni u razvoj inkluzije.

“Posebno je zadovoljstvo, što smo svi na jednom mjestu, da promovišemo inkluziju i principe humanosti i tolerancije. Projekat se realizuje duže od godinu dana sa Udruženjem ,,Staze” iz Podgorice i Nacionalnom asocijacijom – NARDOS, sa ciljem kreiranja adekvatnih mehanizama za profesionalnu orijentaciju i obrazovnu podršku djeci i omladini sa smetnjama u razvoju, kroz razvijanje individualnih tranzicionih planova”, kazala je Hekalo.

Na tribini koja je juče organizovana u hotelu Franca premijerno je prikazan istoimeni film reditelja Nikole Vukčevića.

Hekalo je poručila da ovim druženjem manifestacijom žele da pokažu da BIjelo Polje teži da bude inkluzivni grad i grad svih građana.

Bonus video: