Crna Gora i Njemačka će sarađivati na polju obrazovanja

Sagovornici su istakli i je da je usaglašen tekst Sporazuma između vlada Crne Gore i Njemačke o kulturnoj, naučnoj i prosvjetnoj saradnji, kao i da se očekuje potpisivanje istog
2 komentar(a)
Damir Šehović, Hans Ginter Matern, Foto: Ministarstvo prosvjete
Damir Šehović, Hans Ginter Matern, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 12.04.2017. 09:29h

Crna Gora i Njemačka sarađivaće u oblasti obrazovanu u projektima koji se odnose na mobilnost učenika i studenata i usavršavanje profesora njemačkog jezika, zaključeno je u razgovoru ministra prosvjete Damira Šehovića sa ambasadorom te države u Podgorici, Hans Ginter Maternom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, na sastanku je konstatovano da Sporazum o slanju stručnog osoblja između Njemačke i Crne Gore predstavlja pravni osnov za pospješivanje postojećih prijateljskih odnosa između dvije zemlje, posebno u oblasti obrazovanja i kulture, te domenu stručnog usavršavanja nastavnika.

„Razgovarano je takođe o saradnji u dijelu daljeg unapređivanja nastave njemačkog jezika u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Mattern je naglasio da je Vlade Njemačke zainteresovana da učenici u Crnoj Gori, u smislu pripreme za mobilnost kroz eventualno studiranje u Njemačkoj, i u budućnosti imaju priliku, da kao i do sada, intezivno i uspješno uče njemački jezik.

Sagovornici su istakli i je da je usaglašen tekst Sporazuma između vlada Crne Gore i Njemačke o kulturnoj, naučnoj i prosvjetnoj saradnji, kao i da se očekuje potpisivanje istog.

Bonus video: