CeMI izabran za Generalnog sekretara ENEMO

"Ispred CeMI-ja, funkciju Generalnog sekretara će vršiti Zlatko Vujović, predsjednik Upravnog odbora CeMI-ja“
108 pregleda 0 komentar(a)
CeMI ENEMO, Foto: PR Centar
CeMI ENEMO, Foto: PR Centar
Ažurirano: 11.04.2017. 15:10h

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) izabran je za Generalnog sekretara Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO), a tokom te funkcije, kako je saopšteno, programski i finansijski će upravljati međunarodnim misijama za posmatranje izbora.

CeMI je na ovu funkciju izabran na Generalnoj skupštini ENEMO mreže održanoj od 6 do 7. aprila u Tbilisiju, u Gruziji.

"Ispred CeMI-ja, funkciju Generalnog sekretara će vršiti Zlatko Vujović, predsjednik Upravnog odbora CeMI-ja“, kaže se u saopštenju te organizacije.

Iz CeMI-ja su pojasnili da je ENEMO međunarodna mreža vodećih neprofitnih nevladinih organizacija za nadgledanje izbora iz 19 zemalja Centralne i Istočne Evrope i Centralne Azije.

"Ova mreža je do sada realizovala 23 međunarodne misije za posmatranje izbora u sedam zemalja, a organizacije članice su posmatrale preko 200 izbora u svojim zemljama i obučile preko 200 hiljada posmatrača“, navodi se u saopštenju.

CeMI je, kako su podsjetili, jedan od osnivača Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora 2001. godine i učestvovao je u brojnim međunarodnim ENEMO misijama, kao što su na primjer misije u Ukrajini, Kosovu, Moldaviji, Kazahstanu, itd.

"Funkciju Generalnog sekretara CeMI će vršiti u periodu u periodu od 2017. do 2019. godine, u toku kojeg će programski i finansijski upravljati međunarodnim misijama za posmatranje izbora, nastaviti institucionalnu reformu organizacije i povećati lokalno prisustvo ENEMO-a u zemljama organizacija članica“, precizira se u saopštenju.

Naredna Generalna skupština Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora, kako je najavljeno, biće održana 2019. godine u Crnoj Gori.

Bonus video: