Vlada: Bavili smo se problemom mještana dijela naselja Zagorič

Iz kabineta premijera saopšteno je da Vlada Crne Gore ostaje privržena Ustavnom principu podjele i nemiješanja u nadležnosti drugih institucija vlasti, prije svega sudskih
5 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.04.2017. 14:24h

Predstavnici mještana dijela podgoričkog naselja Zagorič, za mjesec dana, dva puta su imali sastanke u Vladi. Na tim sastancima iskazana je spremnost Vlade da pomogne u rješavanju njihovog problema, saopšteno je iz kabineta premijera Duška Markovića.

"Vlada Crne Gore i premijer Duško Marković posvećeni su rješavanju problema svakog pojedinca kao i unaprjeđenju kvaliteta života svih građana. O tome govori i činjenica da su predstavnici mještana dijela podgoričkog naselja Zagorič, za mjesec dana, dva puta imali sastanke u Vladi na kojima je iskazana spremnost da pomognemo u rješavanju njihovog problema", navodi se u saopštenju.

U saopštnju se dodaje da je na sastancima održanim početkom prošlog i ovog mjeseca, predstavnicima mještana saopšteno da Vlada želi da im pomogne, ali u okviru Ustavom i zakonom propisanih ovlašćenja.

"Detaljno sagledavajući i razmatrajući dokumentaciju, koju su Vladi dostavili predstavnici mještana dijela naselja Zagorič, na drugom sastanku održanom u Kabinetu predsjednika Vlade, njihovim predstavnicima pojašnjeno je da zahtjevi iz priložene dokumentacije ne spadaju u nadležnost Vlade, već se odnose na postupanje lokalne uprave i sudske vlasti. Radi se o predmetima u kojima su donijete pravosnažne sudske odluke. U cilju pronalaženja rješenja, predstavnici Vlade su se sastajali i razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave. Iz svega navedenog jasno se vidi da su se Vlada i kabinet predsjednika Vlade pomno bavili problemom mještana Zagoriča i detaljno razmotrili dostavljenu dokumentaciju, tako da ne stoje njihove optužbe da oni nijesu vidljivi za izvršnu vlast", navodi se u saopštenju.

Iz kabineta premijera saopšteno je da Vlada Crne Gore ostaje privržena Ustavnom principu podjele i nemiješanja u nadležnosti drugih institucija vlasti, prije svega sudskih.

"Međutim, kao što smo već istakli, posvećena je rješavanju problema građana u dijelu svojih nadležnosti i mogućnosti. Premijer je ranije pozvao sve nadležne da se aktivnije uključe u pronalaženje rješenja za problem koji imaju mještani ovog podgoričkog naselja. On je, takođe, na nedavno održanom sastanku sa gradonačelnikom Podgorice i rukovodstvom Glavog grada, razgovarao o ovom problemu mještana dijela Zagoriča, naveo da se on ne može ignorisati već da se mora riješiti u skladu sa zakonom, pravično i na trajan način", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: