Između Milenijuma i Moskovskog: Niče kompleks od 17.500 m2

Investicija je vrijedna oko 15 miliona eura, dok je planirani rok završetka cijelog objekta kraj 2018. godine
224 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2017. 08:50h

Kompanija „Fab Live“ počela je pripreme za gradnju novog stambeno -poslovnog kompleksa u centru gradau Ulici Stanka Dragojevića, na placu između mosta Milenijum i pješačkog Moskovskog mosta.

Parking u Ulici Stanka Dragojevića od nedjelje nije u funkciji.

„U pitanju je projekat „Palata“, stambeno -poslovni objekat, sa hotelom u jednom dijelu, koji će se graditi fazno, od čega je trenutno započeta prva faza objekta (podzemne garaže) u skladu sa građevinskom dozvolom koju je izdao Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine Glavnog grada Podgorica“, saopštila je ovlašćena predstavnica kompanije Nela Anđušić.

Površina prve faze objekta, odnosno podzemnih garaža je 6.500 metara kvadratnih, a cijelog kompleksa će biti 17.500 kvadrata.

Investicija je, prema riječima Anđušićeve, vrijedna oko 15 miliona eura, dok je planirani rok završetka cijelog objekta kraj 2018. godine.

„Radi se o luksuznom objektu sa najkvalitetnijim i najsavremenijim sadržajima, kako kada su u pitanju stanovi i poslovni prostori, tako i kada su u pitanju apartmani i prateći objekti koji budu u funkciji hotela“, istakla je Anđušić.

Dodaje da će objekat biti specifične arhitekture, te da je namjera investitora i vodećeg projektanta bila da centar glavnog grada Crne Gore dobije objekat kakav mu pripad a, „kako po svojoj spoljašnjosti, tako i po unutrašnjim sadržajima“.

„Smatramo da je ovakav objekat potreban Podgorici i da će svojim, izgledom, sadržajima, opremljenošću i ostalim karatkeristikama, u najljepšoj mogućoj mjeri oživjeti sjaj centra grada“, zaključila je Anđušićeva.

Galerija

Bonus video: