Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica nagrađen na Međunarodnom sajmu knjiga u Skoplju

"Knjiga pod nazivom "Doći ću iz šume čak" autorke Jelene Martinović Bogojević, koju je ilustrovala Ivana Vujošević, a uredila Nađa Durković, dobila je prvu nagradu u kategoriji Najbolje ilustrovana knjiga ili slikovnica između dva sajma"
160 pregleda 0 komentar(a)
Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, nagrada, sajam Skoplje, Foto: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica
Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, nagrada, sajam Skoplje, Foto: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica
Ažurirano: 10.04.2017. 08:39h

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva (ZUNS) Podgorica imao je više nego uspješan nastup na 29. Međunarodnom sajmu knjiga u Skoplju, koji je održan od 4. do 10. aprila, saopšteno je iz te institucije.

"Knjiga pod nazivom "Doći ću iz šume čak" autorke Jelene Martinović Bogojević, koju je ilustrovala Ivana Vujošević, a uredila Nađa Durković, dobila je prvu nagradu u kategoriji Najbolje ilustrovana knjiga ili slikovnica između dva sajma. Ovo je, inače, prvo priznanje koje je neko ZUNS-ovo izdanje osvojilo na međunarodnim sajmovima gdje se ova ustanova predstavila kao izlagač. "Doći ću iz šume čak" Zavod za udžbenike i nastavna sredstva realizovao je u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti sa Cetinja, a knjiga je sufinansirana na konkursu Ministarsva kulture Crne Gore za 2014. godinu. Objavljena je kao dio biblioteke "Zublja", namijenjene djeci i mladima", navodi se u saopštenju.

ZUNS je učešće na skopskom sajmu iskoristio da predstavi sopstvena izdanja, ali i da ojača postojeće i uspostavi nove kontakte.

"Štand ZUNS-a su posjetili ambasador Crne Gore u Makedoniji Predrag Mitrović sa saradnicama, predstavnici Saveza iseljenika iz Crne Gore u Makedoniji Zoran Popović i Mile Gjorgjevski, zatim predstavnici firme "Pickatale" koji su prezentovali elektronske materijale koje pomenuta firma proizvodi kao nastavno sredstvo za izučavanje stranih jezika, pomoćnik ministra kulture u Vladi Makedonije Dragan Nedeljković i mnogi drugi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: