Koncert Psihomodo popa u Herceg Novom: Zauvijek mladi

Gobac crta i slika, do sada je imao preko 30 izložbi. Kaže da je odrastao na stripovima. Za album „Debakl“, dizajnirao je omot(klovn među gljivama ludarama) a za strip je vezan njihov album „Tko je ubio Miki Mausa“
61 pregleda 0 komentar(a)
Koncert, Foto: Slavica Kosić
Koncert, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.04.2017. 14:44h

Koncertom jednog od najpoznatijih pank-rok bendova sa ovih prostora Psihomodo pop u petak veče u Đenovićima je počeo Pank strip vikend koji se održava pod motom „Anarhy in Herceg Novi“.

Uz pjesme „Ja sam“, „Rano jutro“, „U mome srcu ti si“ i „Ja volim samo sebe“,„Frida“, „Ramona“ ,„Totalno sam lud“„Donna“, plesalo se i zabavljalo do iza ponoći ispred Doma kulture u Đenovićima.

“Okupila se sjajna ekipa na ovom Punk strip vikendu, a na koncertu je bilo dosta ljudi svih generacija i baš samzadovoljan, kazao je nakon koncerta frontmen grupe Davor Gobac i otkrio da je, osim što je mnogo puta bio u Crnoj Gori, jedno vrijeme (1073 godine) čak i živio u Ivangradu (Berane).

Gobac crta i slika, do sada je imao preko 30 izložbi. Kaže da je odrastao na stripovima. Za album „Debakl“,dizajnirao je omot(klovn među gljivama ludarama) a za strip je vezan njihov album „Tko je ubio Miki Mausa“.

“Sviraćemo dok god budemo mogli micati i penzija je utopija kazao je Gobac i najavio da Psihomodo pop sprema novi album. Sa svjetski poznatim producentom Steve Albinom snimljen je novi singl , koji će uskoro biti objavljen kao najava jedanaestog studijskog albuma „Psihomodo popa“ .

Na koncertu su bili i svjetski poznati strip crtači učesnici Pank strip vikenda Rufus Dayglo, Walter Tron i William Simpson, storiborder najpopularnije TV serije „Igra prestola“.

Izložba, berze i crtanje za publiku

Izložba Rufusa Daygloa otvorena je u prostorijama KINO-a na Trgu Nikole Đurkovića.“Rufus je čovjek koji je živio pank, koji svira pank, koji je živio sa ljudima koji su stvarali pank u Velikoj Britaniji `70-ih godina, i jedan je od najpoznatijih britanskih strip crtača. On je napravio album ,,Last gang in town“, a poznat je i po tome što je crtao Sudiju Dreda, kao i po animacijama i pravljenju spotova za grupu „Gorillaz“. Dakle, čovjek koji dolazi iz svijeta stripa povezan sa muzikom, inače panker”, kaže jedan od organizator a Strip vikenda Nebojša Mandić. Ističe da Rufus i William imaju želju da u Herceg Novom naprave studio i da provode po šest mjeseci godišnje , jer obojica iskreno vole ovaj grad.

Organizovana jei berza stripova, a za publiuku crtali su William Simpson, Rufus Dayglo, Walter Trono, Nikola Ćurčin, Srđan Ivanović i Vanja Vikalo.

Prikazivanjem filma : Sid&Nancy; uloge: Gary Oldman - Chloe Webb scenaristi: Alex Cox, Abbe Wool; režija: Alex Cox nu nedjelju završava Pank strip festival u Herceg Novom.

Bonus video: