Popadić izazvao lavinu ostavki?

“I kad je dostignut nivo po kome je Radio Tivat predstavljao rijedak pozitivni primjer za pohvalu čitave medijske zajednice, desio se neočekivani obrt epidemije naprasnih ostavki u Savjetu Radio Tivta čime je blokiran izbor direktora i ovaj Radio doveden u sivu zonu pravnog vakuuma,”navodi se u saopštenju koga je potpisao predsjednik Sindikata Branko Vujisić
170 pregleda 1 komentar(a)
Branko Vujisić, Foto: Arhiva “Vijesti”
Branko Vujisić, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 07.04.2017. 19:06h

Situacija u kojoj je lokalni javni emiter Radio Tivat ostao bez upravljačke strukture, direktora i Savjeta, je slučaj bez presedana, ocijenio je Sindikat informativne, grafičke i izdavačke djelatnosti Crne Gore.

SO Tivat je usvojila ostavke dvoje članova Savjeta čime je, uz ranije upražnjeno jedno mjesto u tom tijelu, petočlani Savjet “ostao” na samo dva validna čana. Na taj način rad Savjeta je blokiran u momentu kada se on morao izjašnjavati o tome hoće li ili ne, novi četvorogodišnji direktorski mandate povjeriti Dragaanu Popadiću.

Izvršni odbor Sindikata je ocijenio da je Radio Tivat predstavljao primjer za sve ostale lokalne radio-stanice po standardima i nivou objektivnog izvještavanja.

“I kad je dostignut nivo po kome je Radio Tivat predstavljao rijedak pozitivni primjer za pohvalu čitave medijske zajednice, desio se neočekivani obrt epidemije naprasnih ostavki u Savjetu Radio Tivta čime je blokiran izbor direktora i ovaj Radio doveden u sivu zonu pravnog vakuuma,”navodi se u saopštenju koga je potpisao predsjednik Sindikata Branko Vujisić.

On je napomenuo da je “poštovanje medijskih sloboda zagarantovano zakonsko pravo regulisano u Zakonom o elektronskim medijima, a informaciono društvo i mediji su jedno od otvorenih poglavlja u pregovorima Crne Gore za pristupanje EU.” “Medijske slobode su pod posebnom lupom jer objektivnog i balansiranog novinarstva nema bez slobode izražavanja što decidno isključuje bilo koji oblik političkih pritiska na organe upravljanja javnog servisa,” naveo je Vujisić.

Bonus video: