Herceg Novi: Uređuju informativne table

Za ovu godinu budžetom je za čišćenje i održavanje javnih površina, planirano 650.000 eura kao i 220.000 eura za održavanje i unapređenje javnih zelenih površina
75 pregleda 2 komentar(a)
informativna tabla Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
informativna tabla Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.04.2017. 09:01h

Pojedine informativne table i saobraćajni znaci uz Jadransku magistralu teško su vidljivi, kao u Bijeloj, zbog biljaka zasađenih uz saobraćajnicu.

"U toku je akcija košenja i čišćenja pojasa uz Jadransku magistralu na teritoriji opštine Herceg Novi i oko graničnih prelaza koje rade "Stambeno-komunalno" i "Čistoća". Tokom košenja nabujalog zelenila uređuju se i dijelovi oko informativnih tabli i saobraćajnih znakova", kazao je sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilija Peulić.

Dodaje da se oštećene table čiste, popravljaju ili zamjenjuju. Prošle godine je zamijenjeno petnaestak info-tabli uz magistralni put.

Peulić navodi da je prošle godine pokrenuta inicijativa za zamjenu cjelokupne turističke signalizacije novom, što bi bio zajednički posao lokalne uprave i Turističke organizacije.

"Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su nas informisali da je u toku izrada studije nakon koje bi trebalo da za cijelu Crnu Goru budu objedinjene smjernice koje se odnose na turističku signalizaciju. Procijenjeno je da je najoptimalnije rješenje sačekati nove smjernice i potom krenuti u izradu i zamjenu signalizacije, a do tada raditi na održavanju postojeće", kazao je Peulić.

Za ovu godinu budžetom je za čišćenje i održavanje javnih površina, planirano 650.000 eura kao i 220.000 eura za održavanje i unapređenje javnih zelenih površina – u šta, između ostalog, spada košenje i održavanje postojećeg zelenila, kao i obnova i uređenje novih zelenih javnih površina.

Bonus video: