Kestner može da gradi ili da proda plac u Pržnu

Kestner objavio prodaju placa naspram “Maestrala”
193 pregleda 10 komentar(a)
Srećko Kestner, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srećko Kestner, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.04.2017. 05:24h

Vlada Crne Gore dala je saglasnost Srećku Kestneru, poznatom javnosti iz duvanske afere, da može da gradi na svom placu, na ulazu u Pržno.

U vladinom dokumentu navodi se da je Kestner, preko svog advokata Dubravka Stipanića iz Tivta, 27. aprila 2016. podnio zahtjev Ministarstvu finansija za građevinsku odzvolu. Nakon procedure, budvanski Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj izdao je urbanističko-tehničke uslove za izradu investiciono-tehničke dokumentacije za gradnju luksuzne vile na lokalitetu Šipkov krš na ulazu u Pržno Kestneru. To je juče potvrdila i Vlada.

Kestner je prije nekoliko mjeseci objavio da prodaje taj plac, koji je naspram hotela “Maestral” na rtu Šipkov krš, za dva miliona eura.

On je javnosti poznat kao jedan od aktera duvanske afere na Balkanu i nekadašnji poslovni partner srbijanskog biznismena Stanka Subotića Caneta. Javno je pominjao bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića da je učestvovao u švercu duvana na Balkanu.

Urbanističkim uslovima na njegovom placu je predviđena izgradnja vile sa pet zvjezdica, koja može imati maksimalnu bruto građevinsku površinu od 352 kvadrata.

Brojni prodavci nekretnina u Budvi savjetuju one koje se odlučuju da prodaju zemlju da prvo izvade sve papire jer kupci traže da vide da na placu nema nikakvih opterećenja i da je moguć gradnja, pa je UTU jedan od dokaza da nema prepreka.

Kestner je kupio atraktivno parče zemljišta u blizini mora, prije deceniju od mještana, i prethodnih godina nije pokazivao želju da na njemu nešto izgradi.

Šipkov krš, trenutno je jedno od najatraktivnijh lokaliteta na Budvanskoj rivijeri, gdje je u proteklih pola godine počela izgradnja nekoliko vila.

Srećko Kestner 2012. godine hapšen po Interpolovoj potjernici.

Bonus video: