Ivanović: Tražiću da me sud vrati na posao

Ivanović je izabran na konkursu i mandat je trebalo da mu traje još tri godine, ali je prekjuče, glasovima vladajuće koalicije smijenjen u Skupštini.
355 pregleda 8 komentar(a)
Ivan Ivanović, Foto: Vuk Lajović
Ivan Ivanović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.04.2017. 19:13h

Smijenjeni direktor Mediteranskog sportskog centra (MSC) Ivan Ivanoviću najavio je da će tužiti Opštinu Budva Upravnom sudu, zbog “nezakonitog razrješenja” i tražiti da ga vrate na posao.

Ivanović je izabran na konkursu i mandat je trebalo da mu traje još tri godine, ali je prekjuče, glasovima vladajuće koalicije smijenjen u Skupštini.

On tvrdi da je smijenjen iako je “časno vodio” to opštinsko preduzeće.

“Sve je urađeno na podmukao i kukavički način, jer kako bi se moglo drugačije objasniti to što nisam pozvan da prisustvujem mom razrješenju. Naravno, postoji samo jedna istina - da je notorna neistina ono što je napisano u odluci o razrješenju. To potvrđuje i finansijski izvještaj koji je pokazao pozitivan bilans za 2016. a za koji je Skupština tražila da bude odbijen i procijenjen je kao loš“, kazao je Ivanović juče novinarima.

On je naglasio da je MSC izašao iz kriznih godina, da preduzeće ne duguje nikome ništa i da na računu ima 60.000 eura.

“Nisam ovdje da se borim za mjesto direktora, da sam to htio odavno bih pristao na uslove koje su mi mnogi, još prije izbora, nudili. Isto se nastavilo i nakon izbora. Svoja uvjerenja ne prodajem, niti smatram da se radno mjesto, kako neki rekoše, 'prenosi sa koljena na koljeno', jer da je tako, bio bih kuvar i taj posao obavljao sa ponosom. Ako čovjek želi sačuvati neokaljanu čast, sebi ne smije dozvoliti nečasne postupke. A nečasno je ono što su odbornici vladajuće koalicije izglasali“.

On je kazao da je siguran da je MSC jedino državno preduzeće u Crnoj Gori koje je u odnosu na 2005. godinu, kada je počeo da ga vodi, povećalo obim posla, a smanjilo broj zaposlenih.

“To znači da nikakvih političkih pritisaka nije bilo, niti ih je moglo biti. Radnici MSC-a su već odgovarali na ta pitanja 'istražitelja' vladajuće koalicije”.

On je istakao da se obratio javnosti jer mu to nije bilo dozvoljeno na skupštinskom zasjedanju.

Prema dokumentaciji koju je dostavio, MSC potražuje ukupno 414.000 eura od sportskih klubova, udruženja i firmi.

Klubove gasili kako ne bi platili dug?

MSC je podnio krivičnu prijavu protiv Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera, OK Budvanska rivijera II i ženskog OK “Budva“, zbog dugovanja od 166.086, 18.155 i 45.497 eura.

Prijava koju je potpisao Ivanović podnesena je prije četiri mjeseca.

On tereti NN lica da su svjesno ugasila odbojkaške klubove i pored znanja da postoje dugovi i formirali novi klub OK Budvanska rivijera II.

Iz nove vladajuće koalicije prekjuče je na Skupštini poručeno da je Odbojkaški klub godinama pod kontrolom držao Miloš Marović, sin nekdašnjeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića.

Bonus video: