Podgorica: Čekaju italijanski mermer za česmu u centru grada

Razlog zbog kojeg česma nije bila popravljena i ranije je, tvrde iz „Vodovoda“ specifična vrsta italijanskog mermera, zbog čega je bilo potrebno određeno vrijeme za pribavljanje ponuda za nabavku materijala neophodnog za rekonstrukciju česm
425 pregleda 4 komentar(a)
česma centar Podgorice, Foto: Arhiva Vijesti
česma centar Podgorice, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.04.2017. 19:00h

Česma na uglu Ulice slobode i Hercegovačke biće rekonstruisana nakon isporuke italijanskog mermera.

Javna česma, koja je nekada predstavljala jedno od obilježja centra grada, pretrpjela je velika oštećenja u toku novogodišnjih praznika, sada je tužan rezultat vandalskog akta.

„Vandali su, nekom vrstom eksplozivne naprave, uništili mermerno korito i ornamente na česmi“, kazala je Nataša Novaković iz gradskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

Razlog zbog kojeg česma nije bila popravljena i ranije je, tvrde iz „Vodovoda“ specifična vrsta italijanskog mermera, zbog čega je bilo potrebno određeno vrijeme za pribavljanje ponuda za nabavku materijala neophodnog za rekonstrukciju česme.

„Materijal je naručen, te će se nakon isporuke istog pristupiti opravci oštećene česme“, najavila je Novakovićeva, dodajući da je će vrijednost svih radova na rekonstrukciji iznositi oko 3.500 eura.

Zbog vandalizma u Podgorici, zaposleni u „Vodovodu“ moraju često da intervenišu.

„Fontane često "osvanu" išarane, lome se i kradu slavine, rešetke, mlaznice, reflektori i osvjetljenje objekata, a nerijetko se lome ploče i kamen česama čija je sanacija veoma zahtjevna“, rekla je Novaković.

Samo tokom prošle godine radnici „Vodovoda“ su imali 79 intervencija, koje su uključivale opravku, ili zamjenu djelova na javnim česmama.

Iz „Vodovoda“ su apelovali na građane da povedu računa o gradskim fontanama i česmama.

Bonus video: