Mišomor prosut na dječijem igralištu u centru Podgorice

"Otrov je bačen baš na igralištu na kome se nalaze sprave za dječju igru i razonodu. Osoba koja je ovo uradila, nije razmislila da na ovaj način može ubiti nečije dijete. Ovoliku količinu otrova na jednom mjestu još do sada nismo imali priliku da vidimo"
204 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2017. 15:45h

Veća količina mišomora prosuta je na dječjem igralištu u dvorištu zgrade na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Ko je počinilac, koji je danas prijepodne posuo otrov, za sada nije poznato, ali se pretpostavlja da je to lice na ovaj način htjelo da se riješi pasa o kojima brinu stanari obližnje zgrade.

Direktor nevladine organizacije "Prijatelji životinja Podgorica" Dragoje Vlahović kazao je da je njihov član, po saznanju izašao na lice mjesta gdje je zatekao pripadnika Uprave policije koji je obezbjeđivao mjesto i nekoliko stanara zgrade.

"Na lice mjesta došla je i ekipa za uviđaje CB Podgorica, koja je izvršila uviđaj, ali nismo primijetili da su sa lica mjesta izuzeli uzorak otrovne materije“, rekao je Vlahović.

Dodao je i da su u dvorištu bili prisutni radnici "Čistoće", ali da otrov nije uklonjen.

Otrov je uklonjen tek u kasnim popodnevnim časovima.

Poseban problem predstavlja činjenica da je otrov posut po dječjem igralištu, te da su na ovj način ugroženi i životi najmlađih.

"Otrov je bačen baš na igralištu na kome se nalaze sprave za dječju igru i razonodu. Osoba koja je ovo uradila, nije razmislila da na ovaj način može ubiti nečije dijete. Ovoliku količinu otrova na jednom mjestu još do sada nismo imali priliku da vidimo", dodao je Vlahović.

Problematično, prema njegovom mišljenju, može biti i to što se nakon kiše, otrov može raznositi i obućom i tako ugroziti bezbijednost većeg broja pojedinaca.

Slične slučajeve posipanja otrova širom grada, predstavnici NVO "Prijatelji životinja" prijavljivali su u više navrata.

"Slučajeve smo prijavljivali gradskim službama, koje su potom prebacivale odgovornost sa jednih na druge. Stičemo utisak da na ovaj način žele da se riješe lutalica", smatra Vlahović.

On je apelovao na nadležne gradske organe da reaguju i zaustave ove pojave.

"Treba li da čekamo da se otruje neko dijete, pa da se onda reaguje. Počinioci ovih djela moraju biti otkriveni i kažnjeni", zaključuje Vlahović.

Galerija

Bonus video: