Bečić: Studenti moraju biti simboli otpora svim negativnim pojavama

On je kazao da trajno opredjeljenje u Demokratskoj Crnoj Gori, jeste da Crna Gora treba da bude država znanja i vjeruju da je to moguće samo ako se na pravi način budu vrednovale nove vizije, nove ideje i savremena, moderna znanja kojim su prebogati studenti u Crnoj Gori
4 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 04.04.2017. 13:58h

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić čestitao je svim studentima u Crnoj Gori četvrti april, Dan studenata.

"Neka nam ovaj dan, na koji se prisjećamo svijetlog primjera Žarka Marinovića sa Očinića, koji je tokom studentskog štrajka zbog narastajućeg fašizma u Njemačkoj položio život u borbi za svoja prava na Beogradskom univerzitetu, posluži kao opomena da studenti uvijek moraju biti vjesnici, ali i pokretači promjena u cijelom društvu. Studenti, takođe, moraju biti simboli otpora svim negativnim pojavama u njemu", rekao je Bečić.

On je kazao da trajno opredjeljenje u Demokratskoj Crnoj Gori, jeste da Crna Gora treba da bude država znanja i vjeruju da je to moguće samo ako se na pravi način budu vrednovale nove vizije, nove ideje i savremena, moderna znanja kojim su prebogati studenti u Crnoj Gori.

"Iz tog razloga moramo raditi na povećanju broja visokoškolaca u Crnoj Gori. Neophodno je da se obezbijede uslovi za povećanje dostupnosti studiranja mladima, ma iz kog socijalnog sloja društva dolaziliSvjestan da nije dovoljno da Crna Gora studentima samo pruži znanja, nego da je neophodno i stvaranje ambijenta u kojem će svršeni visokoškolci moći da ih primjenjuju, želeći da Crna Gora ne bude država iz koje mladi, obrazovani i pametni ljudi odlaze, još jednom Vam od srca čestitam Dan studenata", rekao je Bečić.

Bonus video: