Božović: Studenti zaslugom vlasti na margini društva

SNP će, kako navodi Božović, nastaviti sa zalaganjem da se brojni problemi studentske populacije hitno rješavaju
63 pregleda 4 komentar(a)
Bogdan Božović, Foto: SNP
Bogdan Božović, Foto: SNP
Ažurirano: 04.04.2017. 11:04h

Socijalistička narodna partija čestitala je 4. april - Dan studenata svim visokoškolcima koji se "zaslugom aktuelne vlasti, nezasluženo nalaze na margini društva, umjesto da budu pokretačka snaga napretka i razvoja Crne Gore".

"Studenti ne treba da pristaju na status budućih arhiviranih slučajeva na Zavodu za zapošljavanje. Oni su žila kucavica svih promjena u Crnoj Gori. Zato se mora čuti i uvažiti glas onih na kojima počiva budućnost naše države. Crnoj Gori je potrebna odgovorna i ozbiljna vlast koja znanje mladih ljudi neće „iznajmljivati“ drugim zemljama, već će im pokazati perspektivu kako bi ostali u sopstvenoj državi", navodi Bogdan Božović, predsjednik Mladih SNP Podgorica.

SNP će, kako navodi Božović, nastaviti sa zalaganjem da se brojni problemi studentske populacije hitno rješavaju.

"Ključ, prije svega, vidimo u jačanju kritičke svijesti i angažmanu upravo studenata. Zato ih pozivamo da se aktivno uključe u procese, kako bi zajedno stvarali bolju budućnost za sve u Crnoj Gori. SNP ukazuje na neophodnost reformi, prvenstveno u oblasti visokog obrazovanja, koje će studije učiniti efikasnijim i uskladiti ih sa potrebama tržišta rada u Crnoj Gori, odnosno insistiramo na više prakse na fakultetima u toku studiranja. Zalažemo se i za povećanje dostupnosti kulturnih sadržaja za studente, a posebnu pažnju treba posvetiti izgradnji novih i opremanju postojećih objekata za sport, kao i razvijanju besplatnih aktivnosti sportskih klubova i centara. SNP ukazuje i na potrebu dodatnog uspostavljanja saradnje sa saobraćajnim preduzećima kako bi se na nivou države sklopili novi dogovori o popustima i povlasticama u putničkom saobraćaju za sve oblike javnog transporta za studente", zaključuje Božović.

Bonus video: