Protest majki sa jednim i više djece: Zakon o naknadama poniženje za žene

Branka Šestović je ispričala da je zakon o naknadama poniženje za žene Crne Gore, za penzionere ali i za radnike
79 pregleda 18 komentar(a)
majke, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
majke, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 03.04.2017. 13:37h

Desetak majki sa jednim i više djece protestovalo je danas ispred zgrade bjelopoljske Opštine, nezadovoljne kako kažu, diskriminatorskom dodjelom nadoknada majkama sa troje i više.

Majke su ponovile da nijesu protiv odluke za dodjelu naknada majkama za troje i više djece, ali da ne treba ni njih zanemariti.

Sadika Zeković je kazala da ima dvoje djece i da je poslije 30 godina na Birou rada zaslužila penziju, iako ima dvoje djece.

Majke su kazale da među njima ima invalida rada One će nastaviti protest ukoliko im se narednih dana niko od nadležnih ne obrati.

Branka Šestović je ispričala da je zakon o naknadama poniženje za žene Crne Gore, za penzionere ali i za radnike.

“Majka koja nikada nije radila ima veće primanje nego penzioner koji je radio trideset i više godina, a uz to postoje one žene koje su rodile i petoro djece pa nemaju nikakvo primanje“, kazala je Šestović.

Slavojka Rovčanin je rekla da je radila 23 godine i da, iako je rodila troje djece nema pravo na naknadu, vež se muči sa 12 eura invalidske penzije kao stospostotni invalid rada.

„Ne želim da se ukine postojeći Zakon ali hoću da sve imamo neka prava. Moja penzija nije dovoljna ni za terapiju koju koristim. Sve smo mi majke majke i sve zaslužujemo primanja”, objasnila je Rovčanin.

Bonus video: