Saradnja kliničkih centara Crne Gore i Vojvodine

„Poslovna saradnja se vezuje za oblasti adultne i dječje neurologije, dječije anesteziologije, uključujući i sve kompleksne hirurške intervencije u skladu sa savremenim medicinskim standardima“, kaže se u saopštenju
50 pregleda 3 komentar(a)
KCCG, Foto: Savo Prelević
KCCG, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2017. 12:29h

Memorandum o poslovnoj saradnji u zdravstvenoj djelatnosti potpisali su danas u Novom sadu direktori kliničkih centara Crne Gore i Vojvodine, Zorica Kovačević i Petar Slankamenac.

Sporazum se zasniva, kako se navodi, na zajedničkim potrebama i interesima, a sve u cilju doprinosa razvoju medicinske nauke i prakse.

„Poslovna saradnja se vezuje za oblasti adultne i dječje neurologije, dječije anesteziologije, uključujući i sve kompleksne hirurške intervencije u skladu sa savremenim medicinskim standardima“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ljekari potrebne specijalnosti iz Kliničkog centra Vojvodine će povremenim angažovanjem stručno pomoći Kliničkom centru Crne Gore.

„Memorandum podrazumijeva i odlazak ljekara iz Kliničkog centra Crne Gore na edukaciju i stručno usavršavanje u Klinički centar Vojvodine“, kaže se u saopštenju.

Današnji sporazum, kako se ocjenjuje, rezultat je tradicionalono dobre saradnje zdravstvenih ustanova Crne Gore i Srbije.

Bonus video: