Đenovići: Turiste će dočekati i agregat

Saopšteno je da je i Komunalna policija izvršila kontrolu i tvrdila da se sve radi “na osnovu odobrenja nadležnog organa”
94 pregleda 1 komentar(a)
Đenovići, Foto: Slavica Kosić
Đenovići, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.03.2017. 18:13h

Na jednoj od najvećih i najljepših plaža u Đenovićima, nadležni su odlučili da postave agregat za pumpnu stanicu kolektora, što je izazvolo ogorčenje mještana.

Na plaži je u toku izgradnja objekta od 14 kvadrata, višeg od dva metra, u kojem će biti smješten agregat i elektromjerna oprema sa automatikom za pumpnu stanicu Đenovići.

Iz Lokalne uprave “Vijestima” je saopšteno da investitor i izvođač radova imaju građevinsku dozvolu za „proširenje kanalizacionog i vodovodnog sistema, u skladu sa glavnim projektom.

“Saglasno građevinskoj dozvoli, investitor je Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, a nadzor nad izvođenjem radova na ovoj lokaciji obavlja d.o.o. DAHLEM MONTENEGRO”, odgovoreno je.

Saopšteno je da je i Komunalna policija izvršila kontrolu i tvrdila da se sve radi “na osnovu odobrenja nadležnog organa”.

Prema saznanjima mještana, građevinska dozvola se međutim ne odnosi na gradnju objekta za agregat na plaži, jer on planom, navodno, nije tu predviđen.

Direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture Milorad Velaš tvrdi da je plaža jedino mjesto “gdje smo mogli smjestiti agregat , jer su iznad lokalnog puta privatne kuće sa ograđenim parcelama”.

Tvrdi da je riječ o rezervnom napajanju za pumpe i da će agregat biti uključivan “najvjerovatnije samo dva-tri puta godišnje, kada nestane struje”.

U Đenovićima veliki broj mještana živi od turizma, a kvalitet ponude zavisi dobrim dijelom i od uređenosti i opremljenosti plaža.

“Kako će se gost koji je na plažu došao da se opusti i odmori, osjećati uz svu tu skalameriju. A kakvu će tek buku praviti agregat , jer niko ne može tvrditi da struja neće nestatajati i tokom glavane turističke sezone”, kaže mještanin Dejan Marić.

Izgradnja kolektora u hercegnovskoj opštini trebalo bi da bude završena do početka turističke sezone, četiri godine nakon roka predviđenog prvobitnim ugovorom. Mještani su se žalili da su izvođači radova oštetili brojne parapete, stepenice, plaže i devastirali prostor.

Bonus video: