Bojović: Ko koristi puteve, neka ih i popravlja

Tvrdi i da treba prekinuti “besmislenu politikantsku praksu asfaltiranja seoskih puteva po par stotina metara, već odrediti prioritete i radeći temeljno i kvalitetno, povezati prije svega sela u kojima već postoje značajnija poljoprivredna proizvodnja i ozbiljnija gazdinstva”
3 komentar(a)
Vladislav Bojović, Foto: DNP
Vladislav Bojović, Foto: DNP
Ažurirano: 28.03.2017. 18:16h

Funkcioner DF-a Vladislav Bojović pozvao je lokalnu upravu u Pljevljima da zatraži od Rudnika “Šuplja stijena”, “Vektre Jakić” i “Elektroprivredi Crne Gore” da rekonstruišu puteve kojima prevoze sirovine.

“Neprihvatljivo je da put Pljevlja - Gradac - Šula bude u stanju u kom jeste, a da Rudnik 'Šuplja stijena' ima računicu da tim istim putem izvozi najvrijednije sirovine poput zlata, srebra, olova i cinka, dok Pljevljima ostaju mizerne novčane naknade za koncesije i isto takve plate zaposlenih. Lokalna uprava mora snažno da insistira da se završi rekonstrukcija regionalnog puta Pljevlja - Pavino polje, koji se kao gradilište budi samo pred izbore, kao i puta Pljevlja - Metaljka koji je državna sramota”.

Tvrdi i da treba prekinuti “besmislenu politikantsku praksu asfaltiranja seoskih puteva po par stotina metara, već odrediti prioritete i radeći temeljno i kvalitetno, povezati prije svega sela u kojima već postoje značajnija poljoprivredna proizvodnja i ozbiljnija gazdinstva”.

“U taj posao moraju da se uključe koncesionari, ali i drugi privredni subjekti, lokalni budžet, ali i podsticajna sredstva iz raznih fondova, koja se danas ni djelimično ne koriste. Gradske ulice je potrebno rekonstruisati fazno, u skladu sa mogućnostima, na način da se izvede temeljna i sveobuhvatna intervencija na površinskoj, ali i na podzemnoj infrastrukturi, umjesto kozmetičkog presvlačenja asfaltom. Ulice treba rekonstruisati po prioriteima koje odredi struka, u skladu sa detaljnim urbanističkim planovima, kako bi se riješili saobraćajni ali i drugi problemi čitavih naselja. Sredstva mogu da se obezbijede iz lokalnog budžeta”.

Bonus video: