Ulcinj: Za početak - festival ženskog stvaralaštva

U večernjim satima, biće postavljena izložba radova umjetničke dječje radionice u Galeriji Doma kuture
71 pregleda 1 komentar(a)
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ažurirano: 28.03.2017. 18:08h

Proslava Dana Ulcinja koji se ove godine obilježava 1. aprila, počinje sjutra Međunarodnim festivalom ženskog stvaralaštva u Muzičkoj školi.

U večernjim satima, biće postavljena izložba radova umjetničke dječje radionice u Galeriji Doma kuture. Dan kasnije, predsjednik Opštine Nazif Cungu dodijeliće stipendije najboljim studentima. Profesor Hajri Ismaili sa Poljoprivrednog fakulteta u Tirani održaće predavanje “Maslina, maslinovo ulje i perspektiva razvoja maslinarstva u Jadransko- jonskoj regiji” u Skupštine. Istog dana, biće obilježen i početak radova na izgradnji vidikovca na Štegvašu.

U petak će biti održana Naučna međunarodna konferencija ‘’Uloga obrazovanja nauke u ekonomskom razvoju zemalja regiona”, zatim prezentacija metoda revitalizacije starih maslinjaka”, tunir u tenisu “Ulcinj 2017”, a planirano je i otvaranje teretane na otvorenom u Borovoj šumi. Centralnog dana proslave biće održana svečana sjednica Skupštine Opštine, a u večernjim satima tradicionalni, deveti koncert Muzičke škole u hotelu “Mediteran”. Za nedjelju je tradicionalno najavljen međunarodni turnir u karataeu, Karneval djece, koncert na Pristanu i Simpozijum o autizmu. Posljednjeg dana proslave biće održan okrugli sto „Ulcinjska solana kao ekoturistička destinacija“, promocija knjige ‘’Ogledi iz istorije Ulcinja” autora Jusufa Like i tradicionalna izložba akademskih slikara Ulcinja.

Bonus video: