Mještani Park šume Zagorič traže: Da im se pridruže svi iz nelegalnih naselja

Mještani su revoltirani što predstavnici Vlade skoro dvadeset dana nijesu pogledali dokumentaciju koju su im dostavili
3 komentar(a)
Park šuma Zagorič, Foto: Borko Ždero
Park šuma Zagorič, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 28.03.2017. 17:46h

Mještani park šume Zagorič, koji protestuju ispred Vlade, pozvali su juče i predstavnike Kakaricke gore, Dajbaba i drugih naselja u kojima su se kuće gradile nelegalno, da im se pridruže.

“Neka pošalju svoje predstavnike ili neka dođu i građani iz tih naselja da se zajedno borimo”, kazao je predstavnik mještana Radovan Jeremić.

Mještani su revoltirani što predstavnici Vlade skoro dvadeset dana nijesu pogledali dokumentaciju koju su im dostavili.

“Nas zanima po kojoj cijeni bi se plaćao kvadrat i da li je do sada sve rađeno po zakonu. Treba nam nešto što bi svako od nas mogao da plaća, jer veliki broj mještana spada u socijalne slučajeve. Kako će neko ko prima 150 eura da plaća mjesečno isto toliko, kao što je nedavno izjavio ministar održivog razvoja Pavle Radulović”, kazao je Jeremić.

Nasljednicima Femije Stamatović rješenjem Ministarstva finansija vraćeno je 160.000 metara kvadratnih zemljišta u park šumi u Zagoriču. Brojnim mještanima stigle su presude da zemlju moraju da plate od 35 do 40 eura po kvadratu, a četvoročlana porodica Vlahović nedavno je iseljena iz kuće, jer nijesu imali novca da plate zemljište Vučinićima.

Bonus video: