Pomaže djeci da "stanu na noge” o trošku budžeta

“Pristala sam da im vodim knjige u početku dok ne stanu na noge i dok to malo ne krene, ali razmišljam da, nakon što odradim završne račune, prestanem sa tim“
364 pregleda 38 komentar(a)
Ejup Nurković, Foto: Facebook.com
Ejup Nurković, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 25.03.2017. 20:46h

Hadija Nurković, supruga gradonačelnika Rožaja Ejupa Nurkovića, vodi knjige ustanovama koje su finansiraju iz lokalnog budžeta, na čijem čelu su, ili rade u njima - sin, kćerka i zet pomenutog bračnog para.

Hadija, koja u gradu na Ibru slovi za vrsnog knjigovođu, “Vijestima” je potvrdila da vodi knjige ustanovama u kojima su zaposlena njena djeca, ali da planira da prekine s tim poslom.

“Pristala sam da im vodim knjige u početku dok ne stanu na noge i dok to malo ne krene, ali razmišljam da, nakon što odradim završne račune, prestanem sa tim“.

Iz kabineta predsjednike Opštine, pak, “Vijestima” su odgovorili da Agencija “Science” privremeno vodi knjige Dnevnom centru, na čijem čelu je kćerka gradonačelnika Dženeta Kurtagić, i Ski centru Hajla u kojem je menadžer njegov sin Dženis.

Precizirali su da je direktorica Agencije Almera Đozović, prećutavši da je ona gradonačelnikova svastika.

Prema Centralnom registru, osnivači i ovlašćeni zastupnici Agencije su Hadija Nurković i njen brat Safet Dacić.

“U saznanju smo da će ubrzo u tim preduzećima biti raspisani oglasi za mjesta računovođa”, odgovorili su iz kabineta.

Firma Hadije Nurković vodi knjige i Agenciji za projektovanje, u kojoj je šef njen zet Emir Kurtagić.

Nurkovićeva tvrdi da Dnevnom centru knjigovodstvene usluge obavlja besplatno, kao svojevrsni doprinos ustanovi sa humanim karakterom.

Sinu i zetu, kako je kazala, fakturiše po 150 eura mjesečno, ali su uplate neredovne.

Izvor „Vijesti“ iz Opštine tvrdi da se virmani za knjigovostvene usluge sva tri preduzeća redovno ispisuju i naplaćuju preko banke “Societe Generale Montenegro”, te da su iznosi znatno veći od 150 eura.

“Iz Ski centra i Agencije plaćaju virmanski, ali je to do sada bilo nešto sitno i neredovno, a ja ne želim da vršim pritisak“, rekla je Nurkovićeva.

Izvor “Vijesti“ tvrdi da je plaćanje mnogo redovnije nego isplata zarada zaposlenima u javnim preduzećima i ustanovama, kojima se duguje i do sedam plata.

Svečanu vrpcu za otvaranje Dnevnog centra lani u julu su presjekli tadašnji premijer Milo Đukanović, gradonačenik Rožaja i njegova ćerka.

Centar nije počeo sa radom, a plate prima nekoliko uposlenih.

U sklopu Ski centra „Hajla“ radi i restoran „Košuta“, gdje se nerijetko održavaju „prezentacije“ koje organizuje lokalna uprava.

Agencija za projektovanje ima isti ili sličan opis poslova sa Direkcijom za izgradnju i Sekretarijatom za urbanizam i uređenje prostora.

“Nema nepotizma”, djeca i zet su kadar “čak i za više funkcije, za Vladu”

Iz kabineta predsjednika Opštine su “Vijestima” odgovorili da “kada su u pitanju dobra kadrovska rješenja tu nema nepotizma”.

“Emir Kurtagić, Dženita Kurtagić i Dženis Nurković su dobri kadrovi naše opštine čak i za više funkcije, za Vladu, Vladine agencije, direktorate i slično i sve troje su magistrirali na državnim univerzitetima”.

Precizirali su da su Kurtagić i Nurković imenovani na sjednicama odbora direktora, a Dženeta na sjednici Skupštine, te da je njihov otac, odnosno tast, nadležan samo za imenovanje starješina organa lokalne uprave.

Bonus video: