Majka sa dvoje djece živi od 140 eura socijale

Mališani su bez oca ostali prije pet godina. Žive u kući u kojoj nema ni vode ni struje sa teško bolesnom majkom, od socijalnih primanja koja iznose 140 eura. Tima kaže da najviše pati što djeci ne može da obezbijedi prijatno djetinjstvo
84 pregleda 5 komentar(a)
Euri, Foto: Rojters
Euri, Foto: Rojters
Ažurirano: 24.03.2017. 20:02h

Humanitarna organizacija „Rožaje“ (HOR) upriličila je juče dan za Fatimu i Muhameda koji sa majkom Timom Kuč žive na rubu egzistencije.

Mališani su bez oca ostali prije pet godina. Žive u kući u kojoj nema ni vode ni struje sa teško bolesnom majkom, od socijalnih primanja koja iznose 140 eura. Tima kaže da najviše pati što djeci ne može da obezbijedi prijatno djetinjstvo.

Direktor HOR-a Jusuf Ćatović odlučio je da unese jedan radostan dan u život mališana.

“Ekipa naše organizacije je odlučila da provede sa njima vrijeme i ugodi njihovim ne tako velikim zahtjevima. Njihova želja su bili obuća i slatkiši, ili, kako reče Muhamed, 'kinder jaje za mene i seku', kazao je Ćatović.

Istakao je da je pomogao stalni donator HOR-a Sadik Arap iz Bara koji je izdvojio i nešto novca za tročlanu porodicu.

Muhamed i Fatima su pored nove obuće i slatkiša dobili i garderobu i igračke. Ćatović je apelovao na sve koji su u mogućnosti da finansijski ili na drugi način pomognu samohranoj majci i djeci.

Bonus video: