Nacrt DUP-a “Dahna 1”: Planirana izgradnja tržnog centra, škole...

Zahvat DUP-a „Dahna 1“, kako se navodi u dokumentu, karakteriše pretežno stambena izgradnja malih gustina.
171 pregleda 0 komentar(a)
dup, Foto: Arhiva "Vijesti"
dup, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.03.2017. 18:45h

Nacrtom Detaljnog urbanističkog plana “Dahna 1” planirana je izgradnja stambenih, ugostiteljskih i objekata za kulturu, školstvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Omogućena je i izgradnja tržnog centra, poslovne zgrade i komunalno-servisnog objekta javnih preduzeća i privrednih društava koji služe potrebama područja. Dokumentom, koji je na javnoj raspravi do 4. aprila, obuhvaćeno je područje od oko 27, 19 hektara.

“Granica zahvata plana definisana je Odlukom o izradi DUP-a „Dahna 1”, a obuhvata prostor ograničen Izmjenama i dopunama DUP-a “Dahna”, ulicom Vojislavljevića, koritom rijeke Morače, i granicom DUP-a “Dahna 2”, navodi se u Nacrtu.

“Namjene površina planirane u zahvatu su za stanovanje male gustine, za mješovitu namjenu, centralne djelatnosti, za pejzažno uređenje - površine za specijalne namjene, površine saobraćajne infrastrukture i ostale infrastrukture”, navodi se u Nacrtu.

Zahvat DUP-a „Dahna 1“, kako se navodi u dokumentu, karakteriše pretežno stambena izgradnja malih gustina.

“U zavisnosi od potreba investitora, a u skladu sa predviđenom mješovitom namjenom na urbanističkim parcelama uz Ulicu Vojislavljevića, mogu se predvidjeti stambeni i objekti koji ne ometaju stanovanje, trgovina, objekti za upravu, kulturu, školstvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, sport i rekreaciju, vjerski objekti i ostali objekti društvenih djelatnosti koji služe potrebama stanovnika područja obuhvaćenog planom...”, navodi se u dokumentu.

Centralna javna rasprava održaće se 28.marta u 12 časova u Sekretarijatu za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine,

Bonus video: