Deponija u Tološkoj šumi: Nadležni moraju da reaguju

Tološku šumu danas „krasi“ smeće, šut, kese, blokovi, staklo, biljni otpad...
61 pregleda 0 komentar(a)
Tološka šuma, Foto: Maja Vučelić
Tološka šuma, Foto: Maja Vučelić
Ažurirano: 22.03.2017. 17:45h

Odbornica Demosa u Skupštini Glavnog grada, Maja Vučelić, pozvala je nadležne službe da “konačno počnu da se bave svojim poslom” i uklone velike količine otpada iz Tološke šume.

Vučelić je ocijenila da Podgorica gubi i posljednje djelove zelenih površina zbog sistemske nebrige nadležnih u Glavnom gradu.

“Jedan od drastičnijih primjera za to je Tološka šuma. Umjesto obećanih staza i mobilijara, Tološku šumu danas „krasi“ smeće, šut, kese, blokovi, staklo, drveni i biljni otpad, posebno u dijelu od reciklažnog centra do Ulice Baku”, istakla je Vučelić.

Odbornica Demosa je kazala da nesavjesni prevoznici danima izbacuju šut na tom području, a inspekcijske službe ne reaguju.

Ovakvo uništavanje jednog od rijetko preostalih mjesta za rekreaciju, je, kako je ocijenila, samo posljedica višegodišnjeg lošeg gazdovanja resursima grada.

“Svjedoci smo da se na najljepšim zelenim površinama grade zgrade ili parking, na primjer u Siti kvartu, što smatramo nedopustivim. Još jednom ukazujemo na nedostatak planske dokumentacije, regulacijskih planova i urbanističkih projekata kojima bi se Podgorica uredila na način koji priliči glavnom gradu naše države”, kazala je Vučelić. Ona je pozvala nadležne organe da se konačno počnu baviti svojim poslom, te da “umjesto hvalisanjem na račun toga da smo prva ekološka država na svijetu, nešto konkretnu urade da zaista to i postanemo”.

Bonus video: