Opet trovanje životinja u Podgorici: Od Milenijuma do Vezirovog mosta posuli otrov

Udruženje "Prijatelji životinja Podgorica" napominje da je zabrinjavajuće učestalo trovanje životinja u Podgorici
117 pregleda 7 komentar(a)
otrov, Foto: Prijatelji životinja Podgorica
otrov, Foto: Prijatelji životinja Podgorica
Ažurirano: 22.03.2017. 17:33h

Udruženju "Prijatelji životinja Podgorica" dojavljeno je da je na potezu od mosta Milenijum do Vezirovog mosta posuta praškasta bijela masa, za koju se sumnja da je otrov namijenjen trovanju životinja.

Iz udruženja je saopšteno da su izlaskom na teren utvrdili da je bijela praškasta materija posuta na više mjesta. "U direktnom kontaktu sa više osoba dobili smo informaciju da je radnik “Čistoće” viđen na tom mjestu kako nešto čudno radi. Da informacija koju smo dobili nije samo puko nagađanje, potvrđuje činjenica das mo je dobili od više ljudi koji se međusobno ne poznaju. Tragom te informacije jutros smo se obratili JP “Čistoća” Podgorica i od njih dobili sljedeći odgovor: “Tvrdimo da naše Društvo nema veze sa bilo kakvim ’posipanjem’ javnih površina, ali smo odmah po prijemu Vaseg mail-a kontaktirali i reonskog poslovodju i radnike koji odrzavaju javne povrsine u navedenom dijelu grada, kako bi provjerili da li su primijetili materiju o kojoj govorite. Međutim, prostor bivse kasarne Morača, na kojem tvrdite da ste pronašli materiju, ne spada u javne površine koje ovo Društvo održava, tako da se isto ne može dovesti u vezu sa nama, a radnici u sve tri smjene nijesu primijetili nikakve neuobičajene materije prilikom čišćenja povrsina oko kasarne i prema Vezirovom mostu. U kontaktu sa radnicima koji su angažovani u Sklonistu za napustene i izgubljene kucne ljubimce, dobili smo informaciju da ni oni nijesu obilazili navedeni prostor u prethodna tri dana.”

Udruženje "Prijatelji životinja Podgorica" napominje da je zabrinjavajuće učestalo trovanje životinja u Podgorici.

"I pored naših mnogobrojnih apela da nadležni organi urade nešto kako bi se to zaustavilo, oni do danas ništa nisu preduzeli. I pored naših apela da gradonačelnik Podgorice konačno kaže koja je služba nadležna i kome možemo da prijavimo ovakve slučajeve, taj gospodin se do danas nije oglasio. Možda ni on sam ne zna odgovor na naše pitanje. Danas smo, dok pišemo ovo saopštenje dobili informaciju da je na Starom aerodromu, u ulici Andrije Paltašića ponovo otrovano nekoliko pasa i mačaka, a to je treći slučaj trovanja u proteklih 5 dana. Dakle, opet moramo reći da su isključivi krivci za ovo nadležni organi koji nisu htjeli da izađu na lice mjesta, kako bi sproveli istragu i otkrili počinioce. Sve ovo što se dešava upućuje nas na to da iza ovoga stoji neka od opštinskih službi. Ako počinioci nikada ne bivaju otkriveni i kažnjeni, ako se čak i ne pokuša sprečavanje trovanja životinja, onda je svima jasno ko su organizatori svega i zašto nadležni organi ne žele to da spriječe. Očigledno je das u oni izabrali trovanje kao način rješavanja velikog broja lutalica na ulicama Podgorice. Očigledno je das u nesposobni da taj problem riješe na bilo koji drugi način, recimo sterilisanjem i čipovanjem, kao što se svuda u svijetu radi. Mi im ovim putem poručujemo da nećemo to dozvoliti. Ili neka rade po Zakonu ili neka se sklanjaju sa pozicija na kojima se nalaze, jer ćemo se u suprotnom žestoko obračunati. Mi to nećemo dozvoliti, niti tolerisati i naći ćemo načina da osujetimo sve prljave namjere bilo koga ko radi protivno Zakonu", zaključuje se.

Bonus video: