Nakon godina angažmana u Kardio centru: Nikolić od utorka ne radi u KCCG

Nikolić je rekao da je razgovarao sa direktoricom KC Zoricom Kovačević, koja mu je navodno saopštila da je učinila sve da ljekar ostane
458 pregleda 15 komentar(a)
Aleksandar Nikolić, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Nikolić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.03.2017. 08:33h

Bivši načelnik Centra za kardiohirurgiju Kliničkog centra (KC) Aleksandar Nikolić od juče ne radi u toj zdravstvenoj ustanovi, potvrdio je on “Vijestima”.

Nikolić, kojem je juče završen godišnji odmor, rekao je “Vijestima” da je prije dva dana razgovarao sa direktoricom KC Zoricom Kovačević, koja mu je navodno saopštila da je učinila sve da ljekar ostane u toj ustanovi.

On je naglasio da mu je Kovačevićeva saopštila da je uputila pismo ministru zdravlja (Kenanu Hrapoviću) i premijeru (Dušku Markoviću) i da nije dobila nikakav odgovor.

Međutim, Nikolić je kazao da mu je Hrapović istog dana rekao da mu nije poznato da je dobio zahtjev i da su njegove zakonske mogućnosti ograničene.

Nikolić je prošle sedmice poručio nadležnima u KC i Ministarstvu zdravlja da moraju da prihvate njegove uslove pod kojim je prvi put došao u Crnu Goru prije osam godina, ukoliko žele da se poslije godišnjeg odmora vrati na posao.

Kovačevićeva i Hrapović juče nijesu odgovorili na pozive, pa su “Vijesti” ostale uskraćene za odgovor na pitanje da li su zahtjevi direktorice KC poslati i kakav je stav nadležnih povodom Nikolićeve ranije ponude.

Više pacijenata sa srčanim problemima odložilo je operacije u KCCG, jer Nikolić ne može da ih primi. On je 1. decembra uputio dopis menadžmentu KC, najavivši da odlazi i da je otkazni rok tri mjeseca.

Ranijim ugovorom sa Ministarstvom zdravlja i Fondom za zdravstvo, Nikolić je dobijao 500 eura po operaciji. Iz KCCG nijesu odgovorili da li je za KC i budžet isplativija varijanta da plaća konsultante iz inostranstva ili da Nikolić, pod ranijim uslovima, nastavi angažman u toj ustanovi. Nikolić je saopštio da je Vlada 2012. ocijenila da je ugovor iz 2009. godine uspješan. Na nedavno održanoj konferenciji u KC, saopšteno je da je lista čekanja na kardiohirurške procedure najkraća u regionu i smanjena od 25. januara.

Bonus video: