"Nadležne gradske službe blagosiljaju trovanje ljubimaca, a možda ih i organizuju"

Iz "Prijatleja životinja Podgorica" su kritikovali rad gradskih službi, ali i CB Podgorice, zbog njihove "nezainteresovanosti" za ovaj problem
59 pregleda 0 komentar(a)
trovanje mačaka, Foto: NVO Prijatelji životinja Podgorica
trovanje mačaka, Foto: NVO Prijatelji životinja Podgorica
Ažurirano: 20.03.2017. 20:17h

Sve ukazuje da nadležni organi u Podgorici daju blagoslov, a možda čak i organizuju sve češće trovanje životinja, saopštili su iz NVO "Prijatelji životinja Podgorica"

Dosta građana javilo se danas da prijavi uginule mačke u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Ovo je drugi slučaj trovanja u samo par dana, jer se prije tri dana u ulici Andrije Paltašića desilo masovno trovanje pasa i mačaka.

Iz "Prijatleja životinja Podgorica" su kritikovali rad gradskih službi, ali i CB Podgorice, zbog njihove "nezainteresovanosti" za ovaj problem.

U NVO napominju i da je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović ostao "nijem" kao i d anije uputio na službu koja je nadležna za ovakve slučajeve.

"Opet nam se obratlo puno građana iz ovog dijela grada. Na ulicama su nailazili na uginule mačke, dok je veliki broj vlasničkih mačaka nestao. Postoje dvije stvari koje su mogle da prouzrokuju ponovno trovanje životinja. Ili je neko ponovo bacio otrov ili je posljedica trovanja stari otrov koji nije uklonjen sa lica mjesta. Šta god da je u pitanju, glavni krivci za ponovno trovanje su nadležni organi. Da su izašli na lice mjesta, napravili uviđaj, uklonili otrov, do ponovnog trovanja sigurno ne bi došlo. Dakle, zaključujemo da je odgovornost na njima", navodi se u saopštenju "Prijatelja životinja Podgorice".

"Do sada se nikada nisu javno oglasili, nikada nisu otkrili ni jednog počinioca, nisu se ni angažovali da ga pronađu. Poručujemo im, ukoliko nisu sposobni da rade svoj posao, zaštite životinje, neka javno kažu da su nesposobni ili da to ne žele, pa ćemo se u tom slučaju mi organizovati, jer nas ovako samo ometaju. Ne smanjuje se broj lutalica trovanjem, već sterilisanjem i čipovanjem , što oni očigledno nisu sposobni da urade i pored naših molbi i apela. Nećemo više tolerisati njihov nerad i blagonaklonost prema trovačima i mučiteljima životinja, već ćemo i mi reagovati i to veoma burno I neprijatno", dodaju iz ove NVO.

Bonus video: