Forum žena Nove srpske demokratije: Đačić da izađe u susret majkama

“Majke iz našeg grada imaju velike probleme zbog toga što nemaju sredstava za odlaske na proteste u Podgoricu", navodi se u saopštenju
58 pregleda 3 komentar(a)
Nova ssrpska demorkatija forum žena, Foto: Goran Malidžan
Nova ssrpska demorkatija forum žena, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 17.03.2017. 15:44h

Članice foruma žena Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Pljevljima pozvale su predsjednika Opštine Mirka Đačića da pomogne majkama koje odlaze na protest u Podgoricu.

“Majke iz našeg grada imaju velike probleme zbog toga što nemaju sredstava za odlaske na proteste u Podgoricu. Zbog toga ovim putem pozivamo i sve koji su u mogućnosti da se uključe u sponzorisanje odlazaka majki na proteste. Posebno pozivamo predsjednika Opštine, kao najodgovornijeg čovjeka da izađe u susret majkama, kao što su to uradili u mnogim opštinama širom Crne Gore i da im makar djelimično olakša njihovu borbu za svoja prava”,navodi se u saopštenju kojeg je potpisala predsjednica Foruma Biljana Đondović.

Forum žena OO Nove Srpske Demokratije Pljevlja smatra da je borba majki pravedna i pravno utemeljena.

“Ljudi ne moraju biti pravnici niti pravno obrazovani da bi znali da im jednom stečeno pravo niko ne može ukinuti niti oduzeti. Ova borba naših majki nije, kako to kaže vlast, borba za lične interese već ovom borbom majke štite Ustav kao najviši pravni akt Crne Gore. Poziva sve majke Crne Gore, bez obzira da li su lično oštećene, zatim njihovu djecu kao i svu omladinu, političke i nevladine organizacije i sve ljude dobre volje da se uključe i pomognu časnu borbu naših majki. Pokažimo ovim hrabrim ženama da nisu same i da imaju našu podršku koja im je sada potrebna, kao što su i one nama potrebne kada se borimo kroz život. Treba svi da se ponosimo ovim hrabrim ženama koje se bore za svoju djecu i koje traže samo ono što im zakon propisuje. Ne dozvolimo da naše majke gladuju na ulicama jer one nikada ne bi dozvolile da mi gladujemo ni jedan jedini sat”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: