Vlada još vaga o novom radnom vremenu: Izjašnjavanje odgodili za 23. mart

Ukoliko Vlada 23. marta odobri napuštanje aktuelnog radnog vremena od 9 do 17 sati, novo radno vrijeme bi se primjenjivalo sa prelaskom na ljetnje računanje vremena, odnosno od 26 .marta
67 pregleda 6 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.03.2017. 13:09h

Da li će državna uprava - Vlada, ministarstva, uprave, direkcije... raditi od 7 do 15 ili 7.30-15.30 časova ili će ostati kao sada znaće se za sedam dana, saznaju "Vijesti".

Za tada su ministri odgodili izjašnjavanje o predlogu za izmjenu Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave.

Iz Vlade, čija je sjednica u toku, "Vijestima" je saopšteno da "još razmišljaju" koje je radno vrijeme najbolje za efikasno obavljanje poslova.

Ukoliko Vlada 23. marta odobri napuštanje aktuelnog radnog vremena od 9 do 17 sati, novo bi se primjenjivalo sa prelaskom na ljetnje računanje vremena, odnosno od 26. marta.

Inicijativu o promjeni radnog vremena pokrenuo je prije tri godine tadašnji ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Više od 300 službenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) izjasnilo se za drugačije radno vrijeme, uz obrazloženje da će to uticati na efikasnije obavljanje poslova, ali i očuvanje porodice kao osnovne ćelije društva.

Većina zaposlenih u državnoj upravi podržava inicijativu da pređu na drugo radno vrijeme.

MUP je tada predlagao i mogućnost da radno vrijeme bude od 8 do 16 sati.

Sada je predlog o izmjeni Uredbe podnijelo resorno Ministarstvo javne uprave.

Bonus video: