UNIQA OSIGURANJE

Imate dileme u vezi kaska i osiguranja od auto-odgovornosti?

Imate obavezno osiguranje od auto-odgovornosti ali ne i kasko osiguranje? Koja je razlika i zbog čega je potrebno ugovoriti Kasko osiguranje?
390 pregleda 16 komentar(a)
Uniqa osiguranje, Foto: UNIQA
Uniqa osiguranje, Foto: UNIQA
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Automobile biramo sa posebnom pažnjom, brižljivo ih čuvamo i njegujemo. Oni su naši najvjerniji pratioci, čuvari uspomena, a često i mjesto gdje počinju i završavaju se neka naša najbolja putovanja i porodična druženja.

A brigu o važnim stvarima treba započeti osiguranjem!

Imate obavezno osiguranje od auto-odgovornosti ali ne i kasko osiguranje? Koja je razlika i zbog čega je potrebno ugovoriti Kasko osiguranje?

Osiguranje od auto-odgovornosti jeste obavezno osiguranje, kod kojeg osiguranik plaća premiju od auto-odgovornosti, tj. nanošenja štete drugom vozilu prilikom nezgode. To znači da u slučaju sudara u kome je osiguranik kriv, osiguravajuća kuća isplaćuje štetu drugom učesniku u nezgodi, kome je nanijeta šteta. Šteta na vašem vozilu ili osobi nije pokrivena osnovnom polisom – zato je bitno da imate i kasko osiguranje.

Kod kasko osiguranja, osiguranik osigurava sopstveno motorno vozilo i šteta se isplaćuje u slučaju njegove krivice. Jednostavnije rečeno, ukoliko imate polisu kasko osiguranja, uz obaveznu polisu auto-odgovornosti, prilikom sudara u kome ste vi krivi, osiguravajuća kuća će po obaveznoj polisi auto-odgovornosti nadoknaditi štetu prouzrokovanu vozilu koje ste udarili, a po kasko polisi štetu na vašem vozilu.

Ukoliko želite da dobijete ponudu za kasko osiguranje, popunite formu u nastavku i ostvarite popust od 10% na UNIQA kasko osiguranje.

UNIQA kasko osiguranje obezbjeđuju pokriće velikog broja rizika: saobraćajna nezgoda i šteta kod parkiranja, krađa vozila, štete od prirodnih nepogoda, požara i eksplozija, zlonamjernih postupaka trećih lica i šteta koje nanesu životinje.

Ovaj proizvod uključuje 24 časa dostupnu besplatnu pomoć na putu, mogućnost telefonske prijave štete svakoga radnog dana, kao i brzu isplatu štete uz jednostavnu proceduru prijave i predaje dokumentacije.

Saznajte više OVDJE ili posjetite neku od UNIQA poslovnica širom Crne Gore.