Opština i Vojska nastavljaju saradnju

Ministar vojni je sa predsjednikom opštine dr Zoranom Srzentićem dogovorio da se “sagleda mogućnost” realizacije projekta iz 2009. o stavljanju u funkciju tri lokacije na području ove opštine, prevashodno sa ciljem da se skuće pripadnici Mornarice
0 komentar(a)
Predrag Boškovič Bar, Foto: Gov.me
Predrag Boškovič Bar, Foto: Gov.me
Ažurirano: 14.03.2017. 20:55h

Ministar odbrane mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general- potpukovnik Ljubiša Jokić obišli su juče u Baru Mornarički operativni centar, brodove Mornarice i kasarnu „Pero Ćetković“. Tom prilikom, ministar vojni je sa predsjednikom opštine dr Zoranom Srzentićem dogovorio da se “sagleda mogućnost” realizacije projekta iz 2009. o stavljanju u funkciju tri lokacije na području ove opštine, prevashodno sa ciljem da se skuće pripadnici Mornarice, te da se valorizuje prostor Kasarne.

-Zainteresovani smo da samostalno rješavamo stambena pitanja pripadnika VCG, odnosno Mornarice, kroz projekat “Ekonomije” u Popovićima gdje nas koči što je taj lokalitet pod sporom zbog restitucije, pa moramo sačekati rješenje tog pitanja. Što se kasarne tiče, smatramo da bi bilo dobro da se sportski tereni i prateći sadržaji sa Topolice dislociraju u taj prostor, kako bi se Topolica bolje turistički valorizovala. Ipak, i nakon dugih razgovora, nijesmo došli do konkretnog rješenja, jer su i za opštinu i za Ministarstvo u ovom trenutku to prevelike investicije- istakao je ministar Bošković u Komandi Mornarice.

Navodeći da ministarstvo sada sporstkim kolektivima može ponuditi da koriste postojeće sportske kapacitete u kasarni, ministar je dodao dad r Srzentić “kao predsjednik opštine i zdravstveni radnik”, podržava i osposobljavanje baro komore za ronioce za pomoć pri eventualnim ronilačkim incidentima, uz obistranu ocjenu da bi bilo dobro “i za civilne i za vojne potrebe” da barska Opšta bolnica dobije baro-komoru.

Dr Srzentić je ukazao da je lokalna samouprava uvijek imala razumijevanja za potrebe VCG, “a obaveza je da tako bude i ubuduće”. On je dodao da će se uz kapacitete i mehanizaciju Vojske rekonstruisati “i dovesti u pristojno stanje” putna dionica od Sutomora do Crnog rta, koja vodi do vojnih instalacija.

Bonus video: