Za NVO 40.000 eura

U konkursu je navedeno da se mogu prijaviti NVO sa sjedištem u Glavnom gradu, radi finansiranja projekata koji su od posebnog značaja za Glavni grad
50 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica, Foto: Luka Zeković
Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.03.2017. 17:54h

Komisija za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija raspisala je konkurs za raspodjelu sredstava za projekte NVO za 2017. godinu. Ove godine za projekte NVO raspodijeliće 40.000 eura.

U konkursu je navedeno da se mogu prijaviti NVO sa sjedištem u Glavnom gradu, radi finansiranja projekata koji su od posebnog značaja za Glavni grad.

Komisija je, kako je saopšteno na sajtu Glavnog grada, kao prioritetne oblasti koje će imati prednost pri ocjenjivanju i donošenju Odluke o finansiranju projekata NVO u 2017. godini, utvrdila oblast socijalne i dječije zaštite, ostvarivanje prava lica sa invaliditetom, oblast kulture i oblast zaštite životne sredine.“ Projekat se može finansirati najviše do 20 odsto - 8.000 eura ukupnih sredstava predviđenih budžetom Glavnog grada za finansiranje projekata NVO ”, navodi se u konkursu. Zahtjevi i projekat, sa potrebnom dokumentacijom, podnose se zaključno sa 12. 4. 2017. godine, do 16 sati, na pisarnici Glavnog grada ili preporučeno u skladu sa zakonom.

Bonus video: