Glumili, pjevali i spremali đakonije

Osnov rada je humanizam, tolerancija, volonterski duh, preduzetničko učenje, ocijenjeno je povodom 14. rođendana škole
328 pregleda 0 komentar(a)
EUŠ bar, Foto: Radomir Petrić
EUŠ bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 13.03.2017. 21:08h

Bogatim programom u kojem su učenici pokazali umijeće i u kulturno-umjetnlčkom i u kulinarskom dijelu, Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola (EUŠ) je proslavila 14. rođendan. Voditelji programa, đaci Faruk Husović i Haris Ćorović istakli su da je EUŠ izabrana u 33 od 680 prijavljenih, koje će svoj grad i državu predstavljati krajem mjeseca u Briselu na manifestaciji “Your Europe, Your say 2017”.

Direktorica Tanja Spičanović kazala je da je na putu prema izvrsnosti EUŠ postigla visok standard podučavanja i učenja, “što potvrđuju osvojene nagrade na brojnim takmičenjima”.

“To je kontinuitet dosadašnjeg rada, po kojem je naša škola u lokalnoj zajednici prepoznata, ne samo kao uspješna obrazovno-vaspitna ustanova, već kao značajan faktor ukupnog društveno-kulturnog života mladih. Razlog tome svakako leži u činjenici da su osnov našeg rada vrijednosti humanizma, tolerancije, volonterskog duha, preduzetničkog učenja, kao i posvećenosti održavanju tradicije multikulturalizma, po kojoj je ovo područje inače poznato”, kazala je direktorica EUŠ koju danas pohađa 730 učenika.

Dejana Petranović i Edita Šaptahović iz IV-2 predstavile su školski list, Marijana Martinović iz III-3 recitovala je „Tvoje je samo da me nađeš“ Violete Milićević, a Lejla Šabović iz I-2 „Po rastanku“ Desanke Maksimović. Pobjedniku školskog kviza opšteg znanja Aldinu Ivačkoviću iz III-2 uručena je nagrada.

Profesorica italijanskog jezika Magdalena Jovetić je izvela performans sa horom u sastavu Ksenija Dragović, Selma Metanović, Saška Špadijer i Anita Pepđonović iz IV-4, Balša Dragović, Petar Ljubenko, Stefan Đurović, Boban Džaković i Miloš Živković iz IV-3, Milica Milanović, Tara Štruc, Elena Badžović, Marija Lalević, Anđela Jovanović i Dijana Kovačević iz III-3, Aleksandra Lutovac, Anđela Macavara, Teodora Vukčević, Milica Pavlović, Adelisa Čantić i Dalila Jejna iz I-3, Hadžira Bradzić iz I-1, Lazar Dašić iz II-5, Teodora Dašić iz II-2, Ajla Karađuzović i Andela Čarapkata iz I-3, te Akira Kadžibegović iz I-1.

Velike simpatije publike izazvao je skeč dramske sekcije „Ko preživi pričaće“ koji je napisao Marko Orlandić iz II-1, a koji su sa njim izveli i David Papan i Duško Skulić iz II-1, Faruk Husović, Semir Mekić i Haris Ćorović iz I-1, Sara Borančić, Anđela Božović i Anisa Đokić iz II-1, te Anita Hajrizi iz III-5.

Ništa manje aplauza nije zaslužio ni dramski studio “Entuzijasti”- komad „Stjepan Zanović“ odigrali su Ibrahim Nikočević, Tamara Stojanović i Marko Medojević iz III-4, Petar Ljubenko, Milica Maksimović, Ivana Vuleković i Katarina Vukmanović iz III-1, Marijana Martinović i Todor Sjekloća iz III-3, Amar Smajilović i Elvir Čobić iz III-2, te Luka Jovanović iz IV-4.

Program je plesom završila ritmička sekcija u sastavu Teodora Dašić, Tijana Perućica i Teodora Lalević iz II-2, Milena Kralj iz II-4, Jovana Krivokapić, Jovana Janković i Tamara Nreković iz II-1, Ilda Huremović iz I-1, Adelisa Čantić i Sabina Arabelović iz II-5.

Bonus video: