ZLATNI ORAO

Ovo su pobjednici slalomskih trka održanih na Savinom kuku

Ekipno najbolji su bili takmičari "Podgorice", "Durmitora" i nikšićkog "Javorka"
139 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2019. 12:58h

Članovi Ski kluba "Durmitor" sa Žabljaka Jelena Vujičić iz kategorije U16 i Nemanja Žarković, U14, najbolji su takmičari "Zlatnog orla Durmitora 2017.", slalomskog takmičenja koje je održano na stazama Savinog kuka. Ekipno najbolji su bili takmičari "Podgorice", "Durmitora" i nikšićkog "Javorka".

Takmičilo se oko 80 najmlađih crnogorskih skijaša iz Podgorice, Mojkovca, Nikšića, Berana,Bara i Žabljaka. Učešće su uzeli i mališani iz Prijepolja i Nove varoš.

Vožene su dvije slalomske trke - jedna, u subotu, za "Zlatnog orla" u organizaciji PSD "Durmitor", a druga danas koju je organizovao najmlađi ski klub u Crnoj Gori, "Pahuljice" iz Nikšića. 

I u subotu i danas pobjednici su isti takmičari. U uzrastu do deset godina to su Danijela Medenica i Vuk Vlahović iz SK "Podgorica". Do 12 godina Anja Bulatović "Podgorica" i Petar Kasom "Javorak". U kategoriji U14 Ivana Radović "Javorak" i Nemanja Žarković "Durmitor", a kod takmičara u kategoriji U16 Jelena Vujičić "Durmitor" i Matija Vujović "Javorak". 

Trke su se odvijala na dobro pripremljenim stazama.

Direktor alpske reprezentacije Skijaškog saveza Crne Gore Rajko Kosić, ističući gostoprimstvo domaćina, Turističkog centra "Durmitor", kaže da je ova trka predviđena u takmičarskom kalendaru saveza.

"Dobri uslovi i staze daju mi za pravo da ocijenim da je ovo bila uspješna manifestacija. Vidan je napredak u crnogorskom skijanju o čemu svjedoči više uspjeha i pobjedničkih postolja na ovogodišnjim trkama organizovanim u državama Balkana. Pored toga, sve više takmičara na trkama koje organizujemo daje mi za pravo da konstatujem da je ovaj sport sve masoviniji u našoj zemlji", kaže Kosić i dodaje da tokom marta slijede državno prvenstvo i serija FIS trka na Bjelasici i Durmitoru

Galerija

Preporučujemo za Vas