Pljevlja: Humanitarna pomoć porodice Glendžo

Paketi sa hranom sadrže osnovne životne namirnice 25 kilograma brašna, litar ulja, 5 kilograma tjestenine i isto toliko pasulja, a obezbjeđeni su i higijenski paketi
89 pregleda 0 komentar(a)
humanitarna pomoć Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
humanitarna pomoć Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 10.03.2017. 12:53h

U Opštinsku organizaciju Crvenog krsta u Pljevljima, dopremljena je humanitarna pomoć, koju je obezbijedila porodica Glendžo, iz Njemačke. Paketi sa hranom sadrže osnovne životne namirnice 25 kilograma brašna, litar ulja, 5 kilograma tjestenine i isto toliko pasulja, a obezbjeđeni su i higijenski paketi.

Pomoć će dobiti stotinu najugroženijih pljevaljskih porodica.

Osim pljevaljskih, ovom donacijom obuhvaćeno je još 1880 porodica iz drugih crnogorskih Opština.

“Ovo nije prva humanitarna inicijativa ove porodice i nadamo se da će ih biti i u narednom periodu. Nadamo se da će primjerom porodice Glendža biti vođeni i drugi pojedinci, ali i privredni subjekti, jer moramo biti svjesni činjenice da u našoj opštini postoji veliki broj pojedinaca i porodica koje žive u veoma teškim uslovima i da zajedničkim djelovanjem možemo kvalitetnije odgovoriti na njihove humanitarne potrebe, rekao je sekretar OO Crvenog krsta Pljevlja Željko Minić.

On je kazao da ovo nije jedina aktivnost koju ovih dana provodi ova organizacija.

“Za potrebe naših sugrađana od humanitarne organizacije iz SAD obezbjeđeno je 7 savremenih invalidskih kolica.Bez ikakve sumnje ova donacija je veoma značajna i koristimo priliku da pozovemo sugrađane kojima je potreban ovakav vid pomoći da se jave u našu organizaciju kako bi im pomogli”, rekao je Minić.

Bonus video: