Kolašin: Otrovali pse u privatnom azilu

Vlasnica prihvatilišta Danijela Vuksanović kaže da sumnja da mještani sela truju pse...
70 pregleda 3 komentar(a)
psi, Kolašin, Foto: Privatna arhiva
psi, Kolašin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.03.2017. 19:19h

Još dva psa su otrovana u privatom prihvatilištu u kolašinskom selu Plana.

U novembru prošle godine, tri životinje su uginule zbog trovanja, a jedana je usmrćena vatrenim oružjem. Vlasnica privremenog prihvatilišta Danijela Vuksanović kaže da sumnja da mještani sela truju pse. Ona je u novembru podnijela prijavu protiv NN lica kolašinskoj policiji, a kaže da će to učiniti i ovog puta.

“Više gotovo i da namam riječi da kometarišem ovaku surovost prema životinjama, koje smo svojim novcem i trudom pokupili sa ulica. Molila sam mještane za strpljenje jer je u toku izgradnja kvalitetnije ograde oko prihvatilišta. Očigledno nemaju obzira ni samilosti i evo ponovo truju pse. Međutim, vrlo često ostave štenad koja su im viška u blizini prihvatilišta“.

Ona je ocijenila da je alarmantno što se otrov lako može nabaviti i pozvala nadležne da se pozabave i tim problemom, jer nijedna životinja nije sigurna.

Prihvatilište za pse, udaljeno oko tri kilometra od grada, koje su napravili Vlahovićeva i njen suprug Zlatko Milošević, jedino je na području kolašinske Opštine. Do sada su, kažu, uložili oko 4.000 eura.

Vuksanovićeva kaže da za hranu 40 pasa mjesečno izdvaja oko 400 eura. Toliko, napominje ona, Opština beranskom azilu plaća za smještaj četiri psa koji su uklonjeni sa kolašinskih ulica.

“Jako sam razočarana odnosom lokalne uprave, koja glavu ne okreće na naš problem. Iz Ministarstva poljoprivrede dobili smo 500 eura. To nam je bilo značajno. Veliku zhvalnost dugujem i marketima Franca, koji pomažu da prehranim pse u prihvatilištu. Ponekad pomognu i pojedinci. Podrška nam je podtrebna, jer smo sklonili životinje sa ulice i spasli ih od ubijanja i gladi”.

Bonus video: