Ustavni sud: Odluka o naknadama za majke nije prioritet

"O tom predmetu ne mogu govoriti detaljnije jer u toku postupak pred sudom, koji je tek prispio za razliku od prvog predmeta kad je Ustavni sud već donio akt i izjasnio se djelimično. Predmet o naknadama nema prioritet, prioritet je ono za šta je zakonom određen rok za postupanje suda", kazao je Drašković
139 pregleda 22 komentar(a)
majke protest Skupština, Foto: Zoran Đurić
majke protest Skupština, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.03.2017. 11:49h

Zakonska rješenja koja se odnose na majke troje i više djece, kao i odredbe koje se tiču smanjenja naknada, nijesu prioritet Ustavnog suda i ne postoji zakonski rok za odlučivanje o njima, kazao je predsjednik tog suda, Dragomir Drašković.

On je, gostujući u emisiji TVCG "Iz pravog ugla", poručio i da svaki ultimatum koji se postavlja pred sudom nije primjeren demokratskom društvu i ne doprinosi integritetu institucija.

"O tom predmetu ne mogu govoriti detaljnije jer u toku postupak pred sudom, koji je tek prispio za razliku od prvog predmeta kad je Ustavni sud već donio akt i izjasnio se djelimično. Predmet o naknadama nema prioritet, prioritet je ono za šta je zakonom određen rok za postupanje suda", kazao je Drašković.

Korisnice naknada danima protestuju ispred Skupštine Crne Gore gdje traže da se ukinu izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojima su njihove doživotne naknade smanjene za 22 i 25 odsto. Naknade su sa 336 eura smanjene na 264, kao i sa 192 na 144 eura.

Bonus video: