Bošković obećao krov, ali đaci i dalje kisnu

OŠ “Branko Brinić“ koja radi u objektu čiji je zvanični rok upotrebe istekao još 2005. pohađaju 134 učenika sa područja Krtola, ali i hercegnovskog dijela poluostrva Luštica, te 30-tak mališana područnog odjeljenja vrtića „Bambi“ i 25 učenika Muzičke škole
68 pregleda 3 komentar(a)
škola Radovići, Foto: Siniša Luković
škola Radovići, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.03.2017. 19:39h

Iako je bivši ministar prosvjete Predrag Bošković (DPS) još 1. decembra 2015. obećao hitnu sanaciju krova na zgradi OŠ “Branko Brinić“ u Radovićima, to još nije urađeno.

Krov montažnog zgrade, sagrađene 1980. godine kao pomoć vlade Švajcarske u otklanjanju posljedica zemljotresa, potpuno je dotrajao i prokišnjava na više mjesta.

Učionice i hodnici škole puni su vlage, prijeti opasnost od kratkog spoja na elektro-instalacijama i požara, a prilikom većih kiša na mnogim mjestima unutar škole stoje lavori i kante u koje se sakuplja kiša.

OŠ “Branko Brinić“ koja radi u objektu čiji je zvanični rok upotrebe istekao još 2005. pohađaju 134 učenika sa područja Krtola, ali i hercegnovskog dijela poluostrva Luštica, te 30-tak mališana područnog odjeljenja vrtića „Bambi“ i 25 učenika Muzičke škole.

Istakavši da je na izmaku strpljenje građana čija djeca idu u školu pri kraju, predsjednik Savjeta roditelja Ivica Niketić kaže da su ostala samo prazna i neispunjena obećanja Ministarstva i Opštine.

“Mi čekamo, a krov škole je i dalje u kastrofalnom stanju. Da nema metalne konstrukcije koja ga drži, krov bi se srušio. Djeca bukvalno kisnu u učionicama. Što je bilo u našoj mogućnosti, mi smo odradili, snalazeći se kako znamo i umijemo i do sada smo na jedvite jade našli i promijenili preko 200 komada crijepa na krovu... Sredstvima roditelja i donacijama Luštice Development i Qatari Diara popravili smo fasadu škole i drvenariju, ali je za sanaciju krova potrebna mnogo veća i ozbiljnija investicija”.

Niketić kaže da direktor škole Ivica Tošev kaže da je “zvao Ministarstvao i da su mu oni obećali (sanaciju krova), ali na tome sve stane”.

Niketić naglašava da je stanje kritično i da se ne smije čekati da dio trošnog krova padne i nekog povrijedi.

Sa njime je saglasna i sekretarka MZ Krtoli Sanja Đurišić koja naglašava da škola ima i veliki problem sa izlivanjem otpadnih voda iz obližnje vojne stamnene zgrade i lošim stanjem u školskim mokrim čvorovima.

Bonus video: