Srzentić traži rampu pod hitno

"Postavljanje rampe je hitno i neophodno i ovaj prelaz mora u najkraćem mogućem roku biti obezbijeđen. Opština bi odavno postavila rampu na ovaj kritični pružni prelaz, ali to nije u njenoj nadležnosti i nema potrebne zakonske pretpostavke da to učini
60 pregleda 5 komentar(a)
prelaz Ilino, Foto: Radomir Petrić
prelaz Ilino, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 07.03.2017. 18:59h

Predjsednik Opštine Bar Zoran Srzentić zatražio je od Željezničke infrastrukture da u što kraćem roku postavi rampu na pružnom prelazu na Ilinu.

On je u dopisu upućenom direktoru Željezničke infrastrukture Milanu Čolakoviću ocijenio da se prelaz mora obezbijediti u najkraćem roku, nakon što su mještani u četvrtak veče dva sata blokirali tu barsku saobraćajnu crnu tačku i zatražili postavljanje rampe.

Dan ranije, u sudaru voza i automobila na prelazu, smrtno je stradao trogodišnji A. A.

“Zbog neobezbijeđenog prelaza na pruzi u Baru dešavaju se saobraćajne nesreće sa tragičnim ishodom, a nesreća koja se dogodila sa trogodišnjim djetetom duboko je pogodila sve stanovnike Bara. Postavljanje rampe je hitno i neophodno i ovaj prelaz mora u najkraćem mogućem roku biti obezbijeđen. Opština bi odavno postavila rampu na ovaj kritični pružni prelaz, ali to nije u njenoj nadležnosti i nema potrebne zakonske pretpostavke da to učini. Takav posao je isključivo u nadležnosti Željezničke infrastrukture i zatražili smo hitno rješavanje ovog problema jer nam je to svima u interesu”, piše u dopisu.

Bonus video: