Neizvjestan nastavak radova na Šetalištu pet Danica

Dio od Dominicane do konobe Krušo nije mogao biti završen zbog konstruktivnih problema postojeće podzide i radi zaštite kanalizacionog kolektora u trupu Šetališta,, Zato je kao rješenje predloženo proširenje Šetališta
58 pregleda 1 komentar(a)
šetalište pet Danica, Foto: Slavica Kosić
šetalište pet Danica, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.03.2017. 14:51h

Rekonstrukcija dijela Šetališta pet Danica koja je počela u oktobru 2015 godine, neće biti završena do početka turističke sezone. Neizvjesno je i da li će nastavak radova početi prije ili nakon završetka glavne turističke sezone.

Radovi na dionici dugoj 365 metara od restorana Galeb do restorana Mimoza, u dva navrata su prekidani zbog izmjene projekta koji nije bio usaglašen sa stanjem na terenu, ali i zbog turističke sezone. Trasa Šetališta od Galeba do terase Dominicana je rekonstruisana. Ostalo je da se taj dio poploča i postavi javna rasvjeta.

Dio od Dominicane do konobe Krušo nije mogao biti završen zbog konstruktivnih problema postojeće podzide i radi zaštite kanalizacionog kolektora u trupu Šetališta,, Zato je kao rješenje predloženo proširenje Šetališta.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je u decembru prošle godine dostavilo Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za davanje saglasnosti za proširenje Šetališta Pet Danica izgradnjom konstrukcije na stubovima, a Vlada CG je prošle sedmice dala saglasnost za te radove.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Nikša Grgurević kaže da sada slijedi izmjena projekta , za koju je potrebno oko 25 dana, nakon čega će investitori odlučiti da li je vrijeme do početka sezone dovoljno za završetak radova. Prema procjenma za grube radove na tom dijelu Šetališta potrebno je 60 dana.

Izvođač radova na rekonstrukciji Šetqlišta je barska firma Đokić grupa. Vrijednost projekta je 360. 000 eura, a sredstva su obezbijedili opština Herceg Novi i JP „Morsko dobro“.

U posljednjih desetak godina rekonstruisano je 1. 600 metara hercegnovskog Šetališta, a radovi su koštali 1,5 miliona eura. Šetna staza uz more duga je oko 4 kilometra i predstavlja uređenu trasu nekadašnje željezničke pruge koja je ukinuta 1968 godine.

Bonus video: