Janović: Školske sale opremiti rekvizitima, mnoge neuslovne

Janović najavio da će u saradnji sa Ministarstvom prosvjete pokušati da u narednom periodu organizuju besplatne časove plivanja za svu djecu nižih razreda osnovnih škola na teritoriji Nikšića
3 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2017. 14:28h

Ministar sporta Nikola Janović kazao je tokom radne posjete Nikšiću da će u narednom periodu poseban akcenat biti stavljen na sport u školama, a da grad pod Trebjesom ima veliki prostor upravo u dijelu školskog sporta.

Pokušaće da u saradnji sa Ministarstvom prosvjete u narednom periodu organizuju besplatne časove plivanja za svu djecu nižih razreda osnovnih škola na teritoriji opštine.

"Ministarstvo sporta će u narednom periodu vidjeti kako da učestvuje u sanaciji, adaptaciji i opremanju školskih sala sportskim rekvizitima, jer obilazeći opštine vidjeli smo da ima dosta školskih sala koje nemaju adekvatne uslove, da fale sportski rekviziti i sve ostalo što je potrebno djeci da bi mogla, zajedno sa profesorima da sprovode aktivnosti kako treba", kazao je Janović.

On je tokom radne posjete razgovarao sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem, prisustvovao časovima fizičkog vaspitanja u osnovnim školama "Mileva Lajović Lalatović" i "Braća Ribar", obišao Fakultet za sport, kao i gradski stadion i olimpijski bazen.

"U planu je izgradnja jedne sportske sale koja nedostaje Nikšiću, a koja je neophodna Fakultetu za sport. Nadam se da će se kroz nekoliko godina vidjeti šta smo i kako uradili, šta je Ministarstvo pokrenulo i da će biti novih vrsnih sportista, koji će kasnije braniti boje Crne Gore", kazao je Grbović.

Galerija

Bonus video: