Savković poručila Markoviću: Nema povlačenja naših zahtjeva

„Nema odustajanja. Vi svoj posao radite kako mislite da treba, a mi ćemo naše kako treba. Odustajati nećemo. Povlačenja zahtjeva nema“, poručila je Savkovićeva
106 pregleda 84 komentar(a)
Majke, protest, Foto: Luka Zeković
Majke, protest, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.03.2017. 08:04h

Članica Koordinacionog odbora majki sa troje i više djece Željka Savković poručila je premijeru Dušku Markoviću da neće odustati od protesta.

Marković je juče poručio majkama koje već treći dan protestuju ispred Skupštine, da idu kućama i da se posvete porodicama, jer na takav način neće dobiti ništa.

“Nikakav pritisak neće moći promijeniti odluku Vlade. Ova Vlada, kao i prethodna, su veoma pažljive i veoma senzibilne prema onome što su socijalne potrebe našeg stanovništva, pa i ove kategorije građana”, rekao je Marković, odgovarajući na pitanje novinara, prilikom obilaska izgradnje prve dionice autoputa Bar-Boljare.

Savković je “Vijestima” kazala da su majke članove porodica naučile da brinu o sebi.

„Majke neće da idu kući da čuvaju porodicu, jer smo mi naše porodice podigli, to su odrasla djeca, a neke od majki imaju i unučad. Mi smo vaspitali našu djecu da mogu da se brinu sami o sebi“, istakla je Savkovićeva.

Savkovićeva je kazala da će Marković i članovi Vlade morati da se pomire sa tim da će ih svakog dana opominjati da su ispred Skupštine.

„Nema odustajanja. Vi svoj posao radite kako mislite da treba, a mi ćemo naše kako treba. Odustajati nećemo. Povlačenja zahtjeva nema“, poručila je Savkovićeva.

Jučerašnjim protestima koji se treći dan zaredom održavaju na platou ispred Skupštine Crne Gorem pridružilo se par desetina korisnica naknada za majke iz Rožaja.

One su ranije prozvale Savkovićevu da je samozvana predstavnica majki Crne Gore i pitale je gdje je bila kada su one danima gladovale ispred Vlade.

Među okupljenim majkama juče su prvi put bile i korisnice naknada iz Plava i Petrovca.

Predstavnica majki iz Rožaja Elifada Hadžić pozvala je Ustavni sud da iznese svoj stav o ustavnosti Zakona o umanjivanju naknada.

"Dijele 13. platu, a za majke nema para... Mi smo radile i zaradile, i one sto nisu radile htjele su, ali nisu imale tu mogućnost", kazala je Hadžićeva.

Pozvala je majke da se odazovu u što većem broju jer, prema njenim riječima, one traže samo ono što je zakon predvidio.

Hadžićeva je apelovala na poslanike da povuku zakon i pozvala direktoricu Kliničkog centra Crne Gore, bivšu ministaku rada i socijalnog staranja Zoricu Kovačević da im se pridruži i pruži podršku.

Savkovićeva je „Vijestima“ kazala da je drugu noć protesta pred parlamentom provelo više majki nego prve noći, te da "brojanje ostavljaju čuvarima reda".

Bonus video: