Parking u centru Pljevalja: Sat 30 centi, od 8 do 16 časova

Parking će se naplaćivati radnim danima od 8 do 16 sati, po cijeni od 30 centi po započetom satu. U preduzeću kažu da cijena nije rentabilna
256 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 04.03.2017. 19:52h

Parking će se uskoro naplaćivati u dvjema ulicama u centru Pljevalja.

Iz preduzeća Komunalne usluge je pojašnjeno da je riječ o ulicama Mila Peruničića i Mehmeda Zekerijaha Ćinare, u kojima su ispunjeni tehnički uslovi za naplatu parkinga.

U prvoj ulici obilježeno je 36 parking mjesta, a u drugoj 9.

Parking će se naplaćivati radnim danima od 8 do 16 sati, po cijeni od 30 centi po započetom satu. U preduzeću kažu da cijena nije rentabilna.

Stanari okolnih zgrada mogu se pretplatiti na parkiralište po mjesečnoj cijeni od 10 eura, a povlašćena mjesečna karta za pravna lica i preduzetnike je 30 eura.

Korisnicima povlašćene mjesečne karte biće omogućeno da na parkingu mjestu ostanu neograničeno, ali im se neće garantovati slobodno mjesto.

Iz preduzeća je saopšteno da će u cilju racionalizacije dio radnika iz redova inkasanata biti preraspoređeni za naplatu parking usluga.

U 2017. planirana je nabavka više mobilnih registar kasa i postavljanje vertikalne signalizacije prema broju parkirališta, koja budu data na upravljanje. Takođe planirana je i nabavka pauk vozila i 'lisica', navodi se u Programu rada za 2017. Komunalnih usluga, koji je potpisala izvršna direktorica Nataša Marković.

Ona je navela da će se u saradnji sa Opštinom tokom ove godine razmotriti i mogućnost opremanja i ostalih uređenih parkinga na području grada.

Krajem marta prošle godine, preduzeće Komunalne usluge počelo je naplatu parkinga u podzemnoj garaži na Trgu 13. jul, u centru grada.

Za sat korišćenja parkinga građani plaćaju 30 centi.

Od otvaranja podzemne garaže 7. aprila 2013. do lani, parkiranje se nije naplaćivalo iako su iz Evropske komisije tada sugerisali Opštini da počne sa naplatom.

Izgradnja podzemne garaže sa 68 mjesta koštala je 962.000 eura, od čega je Evropska komisija finansirala oko 75 odsto, a ostatak Opština.

Bonus video: