VLADA DAJE PODRŠKU MALIM PRIVREDNIM RIBARIMA

Do pet hiljada eura za remont i modernizaciju ribarskih čamaca

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, odnosno maksimalno do 5.000 eura po plovilu
132 pregleda 0 komentar(a)
ribarski čamac, Foto: Siniša Luković
ribarski čamac, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.03.2017. 14:09h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je  javni poziv za dodjelu podrške modernizaciji profesionalne ribolovne flote u malom privrednom ribolovu za plovila dužine do 10 metara, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu i programom “Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture.”    

“Ovim javnim pozivom podržavaju se profesionalni ribari koji su nosioci dozvole za obavljanje privrednog ribolova i posjeduju plovilo dužine do 10 metara preko svega. Prihvatljive investicije za podršku su: opremanje i rekonstrukcija ribolovnog plovnog objekta, zamjena ili generalna opravka pogonskog generatora, nabavka opreme za ribolov i plovidbu, zamjena ribolovne opreme u cilju prelaska na selektivnije alate”, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razboja.     

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, odnosno maksimalno do 5.000 eura po plovilu. Podrška je namijenjena samo ribarima koji ribarskim čamcima  izlovljavaju pelagične resurse, odnosno onima koji isključivo love plavu ribu mrežama plivaricama.

Zainteresovani ribari zahtjeve za dodjelu pomoći Ministarstvu mogu podnijeti do 1. novembra.

Preporučujemo za Vas